Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 26.05.2015 19:51

Szołmastgołon :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.05.2015 19:58

Yes zgoda...miało być :lol:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 26.05.2015 20:55

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):I cyrk sie kręci dalej :mrgreen:

Ano kręci się :? ...bo jeśli np. AdamBeata opisuje po raz n-ty trasę X w czasie Y (ja z Wrocka pojadę do Crolandii po raz 14 i w 100 % dane Adama potwierdzam :!: ),

Ale jeśli ja piszę, że przejeżdżam ten "odcinek specjalny" w 1h50 + 3h10 to mi nie wierzycie :?: :cry:

Właściwie to powinien być jeden Arbiter, który mierzy czasy, bo tak to każdy sobie ... i wiadomo ... :roll:
slavko.v
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) slavko.v » 26.05.2015 21:16

Mój rekord jest taki sam, jak Twój... 4h?... to musiał być Kubica :-) ten z F1
krzyspvfr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyspvfr » 27.05.2015 09:32

dids76 napisał(a):
krzyspvfr napisał(a):Tylko że ta trasa jest jeszcze o 70km dłuższa od opcji A4-A1 :wink:

Ale za to tańsza - odpadają polskie i czeskie opłaty...
krzyspvfr
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) krzyspvfr » 27.05.2015 09:33

FUX napisał(a):Przez Monachium?
Nie warto.

Masz sensowny pomysł ominięcia Monachium, zakładając jazdę przez Niemcy?
Myślałem o odbiciu na Passau w Regensburgu, tylko potem patrzę na te austriackie krajówki i brakuje mi sensownego pomysłu - nie znam tych rejonów.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 27.05.2015 12:03

Nie bardzo, chyba że landówkami.

Monachium jest specyficzne i pozostają modły, że nic się nie wysypie na autostradzie.
Niech jedzie wolno, ale jedzie.
Ja już stałem w korku od wczesnych przedmieść Monachium do Rosenheim i Kufstein.
Wyszło razem koło 4-5h poślizgu.
Na parkingach nie było gdzie stanąć aby austriacką winietę kupić.
To była sobota rankiem, wyjazd na ferie zimowe.
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 27.05.2015 19:31

slapol napisał(a):
Bocian napisał(a):I cyrk sie kręci dalej :mrgreen:

Ano kręci się :? ...bo jeśli np. AdamBeata opisuje po raz n-ty trasę X w czasie Y (ja z Wrocka pojadę do Crolandii po raz 14 i w 100 % dane Adama potwierdzam :!: ), to i tak znajdzie się komentarz kolegi ze Śląska Cieszyńskiego, twierdzącego, że na tej trasie jest inaczej :wink: :roll: ...dlatego cyrk się kręci dalej... :mrgreen:

Każdy sposób nabijania licznika postów jest dobry :)
vtec11
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) vtec11 » 28.05.2015 07:15

Rusza remont na poczatku czerwca na a4 Wro-Opole, potrwa do pol roku.Wymiana nawierzchni ruch jednym pasem. Z doswiadczenia jazdy raz-dwa razy w tygodniu, jak wymieniaja dylatacje korki robia sie na 15-20 min.
Teraz moze byc troche gorzej. Lepiej pojechac noca :D

Wkeilbym link ale za chudy w postach jeszcze jestem :P
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 28.05.2015 07:26

vtec11 napisał(a):Wkeilbym link ale za chudy w postach jeszcze jestem :P

Wyręczę Cię :wink:
LINK
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 28.05.2015 09:09

vtec11 napisał(a):Rusza remont na poczatku czerwca na a4 Wro-Opole, potrwa do pol roku.Wymiana nawierzchni ruch jednym pasem. Z doswiadczenia jazdy raz-dwa razy w tygodniu, jak wymieniaja dylatacje korki robia sie na 15-20 min.
Teraz moze byc troche gorzej. Lepiej pojechac noca :D

Pisałem o tym jakiś czas temu. Remont obejmuje 27km. W zeszłym roku był taki sam remont tylko od bramek w Karwianach. W godzinach szczytu korki tworzyły się nawet 10km przed rozpoczęciem remontu i potem jak trafisz na jakąs cysternę albo pana w kapeluszu :) to gonisz tym jednym pasem maks 80km/h przez kolejne 27km. W godzinach szczytu polecam unikać tego odcinka, szczególnie jak ktoś jedzie rzeczywiście ponad 1000km na urlop i nie chce już na początku podróży zakląć się na dobre :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.05.2015 17:03

Dokładnie, jadąc w dzień od razu radzę zjechać na Brzeg, potem przez m.in. Łosiów - siedzibę OMCPPK (O Mało Co Prezydenta Pawła K.) do Opola i potem powrót na A-4.
W ubiegłym roku na remontowanym odcinku weekendowe korki miały nawet ok.15 km - testowałem osobiście :?
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 01.06.2015 15:02

slapol napisał(a):Dokładnie, jadąc w dzień od razu radzę zjechać na Brzeg, potem przez m.in. Łosiów - siedzibę OMCPPK (O Mało Co Prezydenta Pawła K.) do Opola i potem powrót na A-4.
W ubiegłym roku na remontowanym odcinku weekendowe korki miały nawet ok.15 km - testowałem osobiście :?

Hej,
Z tym, ze niedokładnie :). Remont jest pomiędzy węzłami Brzezimierz a Przylesie - czyli jadąc od Wrocka pomiędzy zjazdem na Oławę a Brzeg. Czyli jeśli już zjechać to zjazdem na Oławę. Lepiej zjechać na Wrocław wschodni i kierować się w stronę Strzelina, następnie w Borku Strzelińskim odbić na Kojęcin (Wawrzęcice) a następnie na Wiązów. Następnie w stronę Brzegu (przejechać nad autostradą) i w Łukowicach skręcić do Przylesia (czyli węzła za remontem) i tam powrót na autostradę.
Tutaj info o remoncie http://www.gazetawroclawska.pl/artykul/ ... ,id,t.html
Zdrów!
Piotr
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 02.06.2015 21:55

Jak słucham regularnie Radia Wrocław to mam wrażenie, że dzień bez wypadku na A4 na dolnośląskim odcinku i bez jakichś większych utrudnień to prawdziwe święto.

A tutaj dodatkowe atrakcje dla chcących pojechać szybko i bezpiecznie na wakacje A4 w stronę A1 i Czech :)

http://www.prw.pl/articles/view/42961/W ... wa-remonty
tom2804
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tom2804 » 04.06.2015 23:40

To moze ktos podpowie jak jechac do CRO z Poznania.Dodam ze to moja pierwsza wycieczka do CRO i czytajac forum mam juz niezly metljk w glowie co do wyboru trasy
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 13...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone