Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj
napisał(a) Piotras1984 » 23.05.2015 15:41
Witam. Wyjazd Baska Voda.
To mój 1 post na tej stronie , chociaż przeczytałem już tyle że to forum to zdecydowanie najdłuższa lektura mojego życia
.
Konkretnie mam pytanie do ,,starych , wyjadaczy chorwackich odnośnie planowanej mojej trasy 1 raz do Cro.
Wyruszam z Bydgoszczy w sobotę 15.08 , akurat święto, chciałem dzień później ale wyszło jak wyszło.
Planuję wyruszyć około 6 rano. Trasa standardowa na Łódź. Przejście graniczne Zwardoń.
Wykupiłem spanie z soboty na niedzielę na Węgrzech w miejscowości Nagykanizsa. Chyba trochę sie ,,zagotowałem,, bo zmusiłem się tym chyba na wykupienie winietki na Węgrzech. Podsumowując w/g wujka google:
1 dzień: sobota - Bydgoszcz - Nagykanizsa 1000 km , właściwie 90 % autostrady. Liczę że około 18-19 będe na miejscu.
2 dzień: niedziela - Nagykanizsa - Baśka Voda - 600km , sama autostrada , około 12 liczę na dotarcie.
Jadę w dzień , ponieważ nie lubię jeździć w nocy , tym bardziej na ,,nudnych,, autostradach.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub sugestię chętnie się dowiem
Dodam jeszczę że w drodze powrotnej mamy plan wstąpić na jeziora plitvickie. Wydaję mi się to najlepszym pomysłem , niż jechać z Baśki na jeziora i z powrotem . Łącznie to 600km w 2 strony.