Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
DamianM
Croentuzjasta
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 14.05.2015 13:56

AdamBeata napisał(a):Polecam koledze Lednice wyjazd w głąb Rosji. W 2005r byłem z kolegami nad Bajkałem Dużym Fiatem. Od Wrocławia jakieś 10 dni jazdy. Są tam odcinki, gdzie jak rano ruszyłem to pierwszy zakręt był przed południem. Po lewej step po prawej las i tak 500 albo i więcej km. Bezpiecznie, nie ma zakrętów, zakazów, ruch niewielki. Najlepiej włączyć autopilota i pójść w kimę :D

witam. może jakaś mała relacja z tej wyprawy ,bardzo ciekawe jest to zdjecie :)
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 14.05.2015 14:13

walp napisał(a):
krzyspvfr napisał(a):Martwi mnie tylko odcinek koło Monachium, jadę w sobotę rano więc tam spodziewam się korków i najchętniej odbiłbym w Regensburgu na Passau - tyle, że potem trzeba jechać zwykłymi drogami w Austrii. Ma to sens w ogóle? Ktoś próbował?

W ubiegłym roku przejeżdżałem przez Monachium w niedzielę wieczorem (sierpień). Żadnych utrudnień nie było.

W sobotę rano możesz spodziewac korków.najgorzej jest w pierwszą i drugą sobotę w Sierpniu. :papa:
AdamBeata
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBeata » 14.05.2015 15:17

DamianM napisał(a):

witam. może jakaś mała relacja z tej wyprawy ,bardzo ciekawe jest to zdjecie :)

To link do filmu, z połączonych wycieczek na Syberię, Krym i innych fajnych akcji.

Relacją z tej wyprawy i tym filmem m.in. zdobyliśmy wyróżnienie na Wrocławskim Festiwalu Podróżników.

PS. Ostatni kadr niecenzuralny - z góry przepraszam, kolegi żarty sie trzymały.
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 17.05.2015 10:53

Sorry ale ja nie widzę żadnego linku :(
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 17.05.2015 12:55

AdamBeata napisał(a):Relacją z tej wyprawy i tym filmem m.in. zdobyliśmy wyróżnienie na Wrocławskim Festiwalu Podróżników

Gratulacje. :wink:
DamianM napisał(a):Sorry ale ja nie widzę żadnego linku :(

Masz od razu film, a jeśli chcesz link to ten:
https://www.youtube.com/watch?v=lzLu_Jd4Ijs
DamianM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DamianM » 17.05.2015 20:25

Dzięki :papa:
rychu1619
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rychu1619 » 23.05.2015 12:18

Witam serdecznie.

4 lipca planuje wyjazd z Głogowa do Rovinj. Wyjazd prawdopodobnie piątek, t.j. 3.07 późnym wieczorem. Proszę o rady jaką trasą polecacie. Zależy mi na tym żeby było szybko i wygodnie.
W zeszłym roku, podróżowałem do Makarskiej następującą trasą : Głogów, a4, A bursztynowa, Wiedeń, Graz, Zagreb.
Trasa ok choć mieliśmy pecha do korków i pogody. Jeśli niczego nie wymyślę, to prawdopodobnie znowuż będę jechał przez Gliwice, czyli nadłoże ok 150 km :/. Dziękuje za pomoc i pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.05.2015 12:30

Tak jak jechałeś rok temu, tylko z Graz na Maribor, Lublanę, Koper i jesteś w Chorwacji,
potem autostradą na Istrii i jesteś na miejscu :roll:

Oczywiście można jechać na 100 innych wariantów, ale ten jest szybki i wygodny :wink:
rychu1619
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rychu1619 » 23.05.2015 13:45

No właśnie im dłużej się człowiek zastanawia, tym trudniej się zdecydować jak jechać. Chyba jednak pojadę tak jak piszesz, do Mariboru trasa jest mi w miarę znana, w Słowenii nie wiem czego się spodziewać ale skoro winieta taka droga no to jakość dróg musi być zwalać z nóg :).
Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.
Piotras1984
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras1984 » 23.05.2015 15:41

Witam. Wyjazd Baska Voda.
To mój 1 post na tej stronie , chociaż przeczytałem już tyle że to forum to zdecydowanie najdłuższa lektura mojego życia :).
Konkretnie mam pytanie do ,,starych , wyjadaczy chorwackich odnośnie planowanej mojej trasy 1 raz do Cro.
Wyruszam z Bydgoszczy w sobotę 15.08 , akurat święto, chciałem dzień później ale wyszło jak wyszło.
Planuję wyruszyć około 6 rano. Trasa standardowa na Łódź. Przejście graniczne Zwardoń.
Wykupiłem spanie z soboty na niedzielę na Węgrzech w miejscowości Nagykanizsa. Chyba trochę sie ,,zagotowałem,, bo zmusiłem się tym chyba na wykupienie winietki na Węgrzech. Podsumowując w/g wujka google:
1 dzień: sobota - Bydgoszcz - Nagykanizsa 1000 km , właściwie 90 % autostrady. Liczę że około 18-19 będe na miejscu.
2 dzień: niedziela - Nagykanizsa - Baśka Voda - 600km , sama autostrada , około 12 liczę na dotarcie.
Jadę w dzień , ponieważ nie lubię jeździć w nocy , tym bardziej na ,,nudnych,, autostradach.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub sugestię chętnie się dowiem :)

Dodam jeszczę że w drodze powrotnej mamy plan wstąpić na jeziora plitvickie. Wydaję mi się to najlepszym pomysłem , niż jechać z Baśki na jeziora i z powrotem . Łącznie to 600km w 2 strony.
max21
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) max21 » 23.05.2015 15:50

Piotras1984 napisał(a):Witam. Wyjazd Baska Voda.
To mój 1 post na tej stronie , chociaż przeczytałem już tyle że to forum to zdecydowanie najdłuższa lektura mojego życia :).
Konkretnie mam pytanie do ,,starych , wyjadaczy chorwackich odnośnie planowanej mojej trasy 1 raz do Cro.
Wyruszam z Bydgoszczy w sobotę 15.08 , akurat święto, chciałem dzień później ale wyszło jak wyszło.
Planuję wyruszyć około 6 rano. Trasa standardowa na Łódź. Przejście graniczne Zwardoń.
Wykupiłem spanie z soboty na niedzielę na Węgrzech w miejscowości Nagykanizsa. Chyba trochę sie ,,zagotowałem,, bo zmusiłem się tym chyba na wykupienie winietki na Węgrzech. Podsumowując w/g wujka google:
1 dzień: sobota - Bydgoszcz - Nagykanizsa 1000 km , właściwie 90 % autostrady. Liczę że około 18-19 będe na miejscu.
2 dzień: niedziela - Nagykanizsa - Baśka Voda - 600km , sama autostrada , około 12 liczę na dotarcie.
Jadę w dzień , ponieważ nie lubię jeździć w nocy , tym bardziej na ,,nudnych,, autostradach.
Jeśli ktoś ma jakieś uwagi lub sugestię chętnie się dowiem :)

Jaką trasą planujesz jechać ???
Zwardoń- Bratysława a później jak ???
Piotras1984
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras1984 » 23.05.2015 15:52

Jaką trasą planujesz jechać ???
Zwardoń- Bratysława a później jak ???

Gyor - Veszprem najprawdopodobniej.
ruzica
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ruzica » 23.05.2015 15:55

A od kiedy Bydgoszcz to Polska zachodnia? :twisted:

A wyjazd w święto, to akurat dobry pomysł, raczej mały ruch będzie...
greenrs
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) greenrs » 23.05.2015 16:14

ruzica napisał(a):A od kiedy Bydgoszcz to Polska zachodnia? :twisted:

Bardziej zachodnia niż wschodnia :)

Piotras1984 napisał(a):Gyor - Veszprem najprawdopodobniej.

A dlaczego tak? Nie lepiej będzie E65? Na pewno trochę krócej.
Piotras1984
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotras1984 » 23.05.2015 16:33

greenrs napisał(a):
ruzica napisał(a):A od kiedy Bydgoszcz to Polska zachodnia? :twisted:

Bardziej zachodnia niż wschodnia :)

Piotras1984 napisał(a):Gyor - Veszprem najprawdopodobniej.

A dlaczego tak? Nie lepiej będzie E65? Na pewno trochę krócej.

A autostrada na Węgrzech do zjazdu na Csorne dla osobówek jest cały czas bezpłatna?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 12...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone