Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj
napisał(a) Miłosz_S » 12.05.2015 08:41
AdamBeata napisał(a):Biorąc przeciętny dzień tygodnia o którejkolwiek godzinie to wyjeżdżając z Magnic, bo tam kończy się obwodnica to dojazd do Boboszowa zajmuje mi od średnio od półtorej do maksymalnie dwóch godzin (średnio staram sie nie przekraczać dozwolonej prędkości o więcej niż 10km) i jest to około 110km (dość często jeżdżę akurat do Międzylesia).
Jadąc A4 i potem A1 do granicy za żadne skarby nie przejedziesz tej trasy poniżej półtora godziny jadąc w miarę dozwoloną prędkością.
Jakie to ma znaczenie kto pierwszy dojedzie do granicy?
Mówimy tutaj o sytuacji kto dojedzie taniej, szybciej, bezpieczniej i w bardziej komfortowych warunkach z punktu a do punktu b.
Dla mnie jazda autostradą to szybkość, komfort i bezpieczeństwo.
Jazda zwykłą drogą to ekonomia.
Każdy jedzie jak chce.
Nigdy nie zgodzę się ze stwierdzeniem że jazda autostradą (dokładnie na trasie W-w Brno) jest bardziej ekonomiczna, ale też nie zgodzę się z tezą że jazda zwykłą drogą jest komfortowa i bezpieczna.
AdamBeata napisał(a):Wiem bo jechałem, a nie wyczytałem w Targeo
.
Jest takie żartobliwe powiedzenie że jest moja prawda, twoja prawda i gówno prawda. Ja bym jeszcze do tego dodał prawdę obiektywną.
Analizowanie trasy na podstawie map w internecie jest taką właśnie prawdą obiektywną.
Twoja prawda na temat czasów przejazdów, korków itd. jest prawdą subiektywną. Tylko że ja w nią nie wierzę bo już kilka razy mijałeś się z prawdą.
Czytałeś moje poprzednie teksty więc wiesz o co chodzi.
Tak na marginesie dużo pisałeś o zaletach drogi przez Boboszów ale jednocześnie wspominałeś że polecasz tą drogę nocą.
Jazdę autostradami krytykujesz podkreślając jej słabe strony w czasie jazdy w dzień.
To też jest takie trochę naginanie faktów do swoich poglądów.
To tyle w temacie, życzę szerokości