Jeśli jak najwięcej autostradą to tak:
http://goo.gl/maps/gGKsM
Jak wiedziesz na A4 koło Wrocławia to autostradę masz aż za Brno, potem od Schrick przed Wiedniem aż do Ptuj w Słowenii no i od Granicy Slo/Hr aż do zjazdu na Vodice (Pirovac)
grzesiek-swidnica napisał(a):Tak się zastanawiam którędy szybciej , może ktoś z was jechał z Wrocka A4 później A1 na Czechy ?
Osobiście jechałem na Kłodzko i Boboszów, później kiepska droga chyba do samego Brna.
grzesiek-swidnica napisał(a):Tak się zastanawiam którędy szybciej , może ktoś z was jechał z Wrocka A4 później A1 na Czechy ?
Osobiście jechałem na Kłodzko i Boboszów, później kiepska droga chyba do samego Brna.
jbasia napisał(a):wyjeżdżam z Kalisza chcę jechać przez Wrocław Boboszów a potem Brno Mikoluv czy muszę kupowac winietke bo autostrade mam dopiero od Brna
jbasia napisał(a): Czy lepiej jechać z Boboszowa na Ołomuniec i Brno i wtedy na pewno kupić winietke proszę o pomoc
jbasia napisał(a):wyjeżdżam z Kalisza chcę jechać przez Wrocław Boboszów a potem Brno Mikoluv czy muszę kupowac winietke bo autostrade mam dopiero od Brna chyba z 20 km Czy lepiej jechać z Boboszowa na Ołomuniec i Brno i wtedy na pewno kupić winietke proszę o pomoc
jbasia napisał(a):wyjeżdżam z Kalisza chcę jechać przez Wrocław Boboszów a potem Brno Mikoluv czy muszę kupowac winietke bo autostrade mam dopiero od Brna chyba z 20 km Czy lepiej jechać z Boboszowa na Ołomuniec i Brno i wtedy na pewno kupić winietke proszę o pomoc
AdamBeata napisał(a):Jesli ktoś mieszka w centralnej Polsce lub blisko A1 to jak najbardziej opłaca się ta wersja.
Ja jak jadę z Wrocławia to mam jadąc A4, potem A1 i potem autostradami do Mikulova jakieś 450 km.
Jadąc na Boboszów i Brno mam 300 więc te 150km dłużej dokładnie pokrywa czas podróży lokalnymi drogami, czasem jestem nawet szybciej. Wystarczy jeden koreczek na bramkach albo gdziekolwiek na A4, co jest regularnością. Dodatkowo mam 100zł w kieszeni na winietkę i te kilometry.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi