Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kropka147
Turysta
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropka147 » 29.08.2014 13:10

dzięki!
jeszcze zwolennicy Boboszowa niech się wypowiedzą proszę :) bo ostatnie razy jechałam tylko przez gliwice, dawno przez boboszów
jak ta droga wygląda do brna z wrocławia? czy winietę jest gdzie kupić po drodze? od brna zaczyna się płatna ?
GOLDEN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOLDEN » 29.08.2014 13:17

Ja wybrałem drogę na Ołomuniec i już cały czas rura po autostradzie winiete kupisz na każdej stacji ....albo w Międzylesiu, aczkolwiek trochę drożej, koło Brna roboty drogowe ,ale chyba ku końcowi :roll:
Możesz także jechać przez Czechy bez autostrady....na forum widziałem wpisy o fajnej drodze bodajże 46 jak się nie mylę :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 29.08.2014 13:23

kropka147 napisał(a):dzięki!
jeszcze zwolennicy Boboszowa niech się wypowiedzą proszę :) bo ostatnie razy jechałam tylko przez gliwice, dawno przez boboszów
jak ta droga wygląda do brna z wrocławia? czy winietę jest gdzie kupić po drodze? od brna zaczyna się płatna ?

Dlaczego tylko raz Boboszów wyróżniony :oczko_usmiech: :?:
kropka147
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropka147 » 29.08.2014 13:27

pomóżcie kochani bo mam tylko chwilę na forum (małe dziecko i czasu brak :)))

sprawniej będzie niedziela wieczór przez Boboszów do Brna czy A4 przez śląsk?

edit - decyzja podjęta GLIWICE :hut:
takpoprostu
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) takpoprostu » 29.08.2014 15:27

leszekpawlikowski napisał(a):z Poznania to jechać na D/A/S objazdem i już CROATIA

A co to D/A/S ?

Bo ogólnie nie chce zwiedzać... Chce szybko i sprawnie dojechać do Chorwacji nie przecinając jakiś wiosek itd... dwa pasy w jedna stronę to minimum :)

Czyli ogolnie moja trasa ok ?
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 29.08.2014 17:05

takpoprostu napisał(a):
leszekpawlikowski napisał(a):z Poznania to jechać na D/A/S objazdem i już CROATIA

A co to D/A/S ?

Deutschland/Austria/Słowenia
takpoprostu napisał(a):Bo ogólnie nie chce zwiedzać... Chce szybko i sprawnie dojechać do Chorwacji nie przecinając jakiś wiosek itd... dwa pasy w jedna stronę to minimum :)

Czyli ogolnie moja trasa ok ?

Jest OK, ale jeśli przejazd ma być szybki i sprawny, dodatkowo "na raz", pojechałbym D/A/S.
Jednak jeśli nie chcesz nadkładać 200 km, to śmigaj Cz/A/S.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 15.09.2014 10:31

Uprzejmie donoszę, iż podróżujący od strony Poznania w kierunku Wrocławia, nie doświadczą przeciskania się w Bojanowie na Rynku, oczekiwania w tasiemcowych kolejkach w Rawiczu oraz niezapomnianej fotografii z podróży, zrobionej przez jeden z trzech fotoradarów na odcinku między Korzeńskiem a Kaczkowem.
Dzisiaj nadeszła wiekopomna chwila i po 2 latach poślizgu, został uruchomiony odcinek drogi S5.
:papa:
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 15.09.2014 10:53

FUX napisał(a):Uprzejmie donoszę, iż podróżujący od strony Poznania w kierunku Wrocławia, nie doświadczą przeciskania się w Bojanowie na Rynku, oczekiwania w tasiemcowych kolejkach w Rawiczu ...

29 km a ile radości. Oj przeciskałem się swego czasu przez te miejscowości.

Jeżeli chodzi o S5, to dla mnie prawdziwe świętowanie będzie, kiedy połączą Bydgoszcz z węzłem Nowe Marzy na A1, a na południe z Gnieznem. Ale to jeszcze potrwa. :?
arb
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) arb » 16.09.2014 09:12

FUX napisał(a):Uprzejmie donoszę, iż podróżujący od strony Poznania w kierunku Wrocławia, nie doświadczą przeciskania się w Bojanowie na Rynku, oczekiwania w tasiemcowych kolejkach w Rawiczu oraz niezapomnianej fotografii z podróży, zrobionej przez jeden z trzech fotoradarów na odcinku między Korzeńskiem a Kaczkowem.
Dzisiaj nadeszła wiekopomna chwila i po 2 latach poślizgu, został uruchomiony odcinek drogi S5.
:papa:

Ależ byłem wczoraj wściekły :) Wracałem w piątek z Chorwacji i oczywiście Rawicz dał mi się strasznie w kość. A teraz czytam że otworzyli ten cholerny odcinek drogi ;) Na pewno jechało się będzie dużo wygodniej. Szczerze mówiąc na trasie umknął mi moment wjazdu na ten odcinek (bo zjazd to chyba każdy kojarzy), muszę prześledzić sobie openstreetmap i zobaczyć jak to tam idzie.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 16.09.2014 09:28

Koło tartaku w Korzeńsku.
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 20.02.2015 11:47

Witam,
kto mi doradzi jaka w tym roku droga i przez jake panstwa najlepjej na koniec czerwca dojechac do Chorwacji. Bedzie to moj pierwszy wyjazd do CRO i nie zabardzo jestem zorjetowany. Wyruszam 27,06 z Kołobrzegu
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.02.2015 12:02

slawekkg napisał(a):Witam,
kto mi doradzi jaka w tym roku droga i przez jake panstwa najlepjej na koniec czerwca dojechac do Chorwacji. Bedzie to moj pierwszy wyjazd do CRO i nie zabardzo jestem zorjetowany. Wyruszam 27,06 z Kołobrzegu

dojazd-z-zachodniej-polski-do-chorwacji-t17808.html
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 20.02.2015 12:06

slawekkg napisał(a):Witam,

Jedź przez Niemcy, Austrię i Słowenię:
http://goo.gl/maps/bxDya
Lub przez Czechy, Austrię i Słowenię:
http://goo.gl/maps/D2519
lub tak:
http://goo.gl/maps/rYaY6
Nie piszesz gdzie jedziesz, więc masz wytyczona tylko do Karlovaca ;)
Na takiej odległości to radziłbym gdzieś nocleg po drodze zaplanować
slawekkg
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekkg » 20.02.2015 12:12

dzieki popatrze nieztety z polnocno-zachodniej Polski to wszedzie daleko
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 20.02.2015 12:22

slawekkg napisał(a):dzieki popatrze nieztety z polnocno-zachodniej Polski to wszedzie daleko

Jesteś o całe 200 km bardziej na północ ode mnie, ale ja do Ringu Berlińskiego dojeżdżam w ok. 4,5 godz.
a Ty pewnie godzinę szybciej. Dalej to już mamy podobną trasę.
Wziąłbym pod uwagę opcję nr 1 wg dids'a, ale wiele zależy od tego, dokąd jedziesz :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 11...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone