bojka napisał(a):wystarczyło TAK, lub NIE
Wystarczyło spojrzeć na mapę i porównać.
bojka napisał(a):Proszę o porównanie trasy przez osoby, które jechały zarówno Wrocław-Kudowa-Brno jak i Wrocław-Ostrava-Brno.
Wybierając trasę A4 nadkłada się 100 km, czy warto ze względu na czas?
-gdzie po stronie polskiej jest ostatnie miejsce, w którym można zatankować samochód?
-gdzie kupić winiętę na czeskie autostrady (czy zjeżdżając z A1, od razu wjeżdżamy na płatne autostrady czeskie)?
slapol napisał(a):.przecież najprościej jest Wrocek - Boboszów - Mohelnice - Olomouc - Brno
FUX napisał(a):Skoro wytyczyłeś najkrótszą, gdyż taką chciałeś, to po co pytasz?
jarod napisał(a):Wyjeżdżam w niedzielę 24.08 wieczorem. Planowana trasa (Jelenia Góra -Pakostane) to https://goo.gl/maps/va1kY (1026 km, 12 g 54 m)
Zależy mi na w miarę dobrej nawierzchni i niskich kosztach, stąd ominięcie autostrad w Czechach i dążenie do jak najmniejszej odległości, no i jadąc wolniej auto mniej spala . Czas przejazdu mniej istotny tzn różnice rzędu 1-2 godzin nie mają znaczenia.
Alternatywą jest dla mnie standardowa trasa jakuszyce-Praga-Brno- Wiedeń- Graz - pakostane (1138km, 11g 56m) lub przez Ceskie Budiejowice i Linz (1086 km, 12 g)
Wszelkie uwagi mile widziane. Studiuję temat o dłuższego czasu. Muszę w końcu zamknąć ten rozdział, zdecydować się i zająć się właściwymi przygotowaniami do wyjazdu. Pomożecie ?
Dzięki
FUX napisał(a):Do Gliwic nie sugerowalbym jechać.
Przez Niemcy także lipa.
jarod napisał(a):Wyjeżdżam w niedzielę 24.08 wieczorem. Planowana trasa (Jelenia Góra -Pakostane) to https://goo.gl/maps/va1kY (1026 km, 12 g 54 m)
Zależy mi na w miarę dobrej nawierzchni i niskich kosztach, stąd ominięcie autostrad w Czechach i dążenie do jak najmniejszej odległości, no i jadąc wolniej auto mniej spala . Czas przejazdu mniej istotny tzn różnice rzędu 1-2 godzin nie mają znaczenia.
Alternatywą jest dla mnie standardowa trasa jakuszyce-Praga-Brno- Wiedeń- Graz - pakostane (1138km, 11g 56m) lub przez Ceskie Budiejowice i Linz (1086 km, 12 g)
Wszelkie uwagi mile widziane. Studiuję temat o dłuższego czasu. Muszę w końcu zamknąć ten rozdział, zdecydować się i zająć się właściwymi przygotowaniami do wyjazdu. Pomożecie ?
Dzięki
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi