Daniellos76 napisał(a):..........
alechandro napisał(a):Daniellos76 napisał(a):..........
A Tobie z Gorzowa to nie lepiej od razu na Niemcy ?
Daniellos76 napisał(a):Info dla wyjeżdzających z północno - zachodnich rejonów Polski: 14 maja otwierają kolejny odcinek S3 Gorzów - Międzyrzecz. Da to w sumie od Szczecina do Nowej Soli odcinek w dużej wiekszości 4 pasmowej drogi szybiego ruchu (ok 170 km z 250 km), pozostały odcinek to tez S3 tyle, że węższa do 1,5 pasa w jedna stronę. Wg mnie powoli traci sens jazda przez Niemcy, ta trasą najczęściej jeździliśmy ostatnio. Myślę, zę najlepszą alternatywą w tym przypadku jest dojechać do Zielonej, dalej do Żar, wpaść na autostradę i ciagnąć do Zgorzelca. Dalej na Zawidów do Liberca, od Liberca już autostrada. Co sądzicie o tym?
Daniellos76 napisał(a):Pojawił mi sie taki pomysł aby dostać się do Brna jadąc z Gorzowa S3, dalej A4 do Gliwic, następnie na A1 i przez Ostravę i Olomuniec do Brna. Trasa po wjechaniu na A4 od Legnicy to w 100% autostrada (za chwilę oddają brakujący odcinek w Mszanie na A1). W kontekście dużej ilości remontów miedzy Pragą i Brnem myślę, ze warto nadrobić te ok 80km i komfortowo przejechać ten odcinek.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi