Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
marze_na
Koneser
Re: Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacj

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 26.08.2013 22:53

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2013 23:16

Wiem, byłem tam :wink:

Co tam chcecie robić :?:

No, fajnie jest tam. :D
Ładne stare miasto. Tak po prawdzie nowego miasta tam nie ma.
Wzruszyły mnie pamiątki sprzedawane w sklepach. Wśród kubków, posterów, szklanek, itp.
z węgierskimi bohaterami narodowymi, zawsze był Istvan Bathory, czyli Stefan Batory :!:

Jakaś misja do wypełnienia :?: :wink:

Ta chorwacka wioska nazywa się Horvatzsidany
Jest dwujęzyczna, napisy po węgiersku i chorwacku.
Pierwszy raz na Węgrzech wszystko rozumiałem :wink:
Obrazek
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 26.08.2013 23:32

ja tez bede jechał 31 w sobote z Poznania przez Bobuszow i dalej 43 dla sprawdzenia, nie mam szybkiej furmanki .
Moze ktos powiedzieć gdzie mogę kupić winietkę na Austrie za Mikulovem bo ostatni za Wiedniem kupiłem a to trochę za późno. Mam jeszcze jedno pytanie może ktoś zna ciekawe i spokojne miejsce w okolicy Rovinij albo innym miejscu Istrii bo jade oczywiście w ciemno i z 2 kolezankami i pieskiem dotego. Z góry dziekuje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.08.2013 23:41

Kupisz zaraz na granicy w Drasenhofen, tam jest stacja BP. :!: :!: :!:

Tylko płać gotówką.

A jak nie tam, to na każdej innej stacji benzynowej, zanim zacznie się autostrada

Co to ma być za miejsce :?:
Chodzi o apartament czy o miejscowość :?:

Jak miejsce, to czy to pasuje :?: :wink:
Obrazek
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 27.08.2013 00:09

chodzi o miejscowosc bo byłem raz w Croatii w Podstranie znalezlismy pokoj blisko plazy, podobalo sie tam nam spokojna miescina. Jak bede znał jakies urokliwe miejsce to pewnie tam znajde jakis nocleg ale jakby ktos mial cos to tez skozystam z góry dziekuje. Jestescie super a ta stronka to raj wiedzy o ukochanej Chorwacji.
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 27.08.2013 00:12

dlamnie miejsce na tej fotce jest sliczne a jeszcze wieczorowa pora nabiera uroku
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 07:14

To jest Moszczenicka Draga :!:
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 27.08.2013 08:01

Dzieki za imfo. Wolalbym po zachodniej stronie Istrii bo chcialbym tez wieczorami odwiedzic Rovinij i Pule.
Mam jeszcze pytanie jaka drogę proponujecie od Słowenii do Rovinij i Pula wiem ze jest płatna i bez opłaty czy ta druga prowadzi wzdłuż morza.
walp
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) walp » 27.08.2013 08:12

jaka37 napisał(a):Mam jeszcze pytanie jaka drogę proponujecie od Słowenii do Rovinij i Pula wiem ze jest płatna i bez opłaty czy ta druga prowadzi wzdłuż morza.

Najszybciej byłoby autostradą A9, ale jak masz czas, to oczywiście możesz pojechać wzdłuż wybrzeża drogą nr 5002 od Umag, przez Novigrad, Poreč, Funtane, następnie ominąć Limski Zaljev i drogą 303 dojechać do Rovinj. Potem z Rovinj przez Bale i drogą nr 21 dotrzeć do Puli. :wink:
Mosqito
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mosqito » 27.08.2013 09:15

jaka37 napisał(a):Dzieki za imfo. Wolalbym po zachodniej stronie Istrii bo chcialbym tez wieczorami odwiedzic Rovinij i Pule.
Mam jeszcze pytanie jaka drogę proponujecie od Słowenii do Rovinij i Pula wiem ze jest płatna i bez opłaty czy ta druga prowadzi wzdłuż morza.

Hej, moim zdaniem propozycja Lednice to bardzo dobry pomysł. Dodałbym jeszcze Brsec i ewentualnie Rabac.
Jeśli chodzi o zachodnie wybrzeże to mały, spokojny i urokliwy jest Vrsar. Ja rok temu spędziłem 2 tygodnie na zachodnim wybrzeżu i cały czas żałowałem że nie na wschodnim a do Rovinj i Pula (i koniecznie Rt Kamenjak) na jednodniowe wycieczki.
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 27.08.2013 09:25

Dziękuje bardzo za podpowiedzi nacoś sie zdecydujemy bo jade z koleżankami a piesek niema głosu.
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 27.08.2013 23:32

witam to znowu ja zadam pytanie bo nie wiem co to jest co podpowiedział kolega Mosqito Rt Kamenjak czy chodzi o plaże może.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 23:40

Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.08.2013 23:45

Mosqito napisał(a):
Hej, moim zdaniem propozycja Lednice to bardzo dobry pomysł..

Tak po prawdzie to od Opatiji aż do Rabac jest bardzo fajnie i wszędzie są mixy - morze + góry :!:

Najpierw Opatija jako Opatija :wink: Kurort z czasów Austro-Węgier
Potem w Icici jest fajna plaża, Ika jest fantastyczna, Lovran jest miły, Medveja ma swój urok, potem Moszczenicka Draga, potem dzika Istria i Rabac na końcu :wink:
jaka37
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaka37 » 28.08.2013 00:07

Chyba wybiorę ten Vsar trochę poczytałem tutaj onim mam nadzieje że znajde jakąś kwatere do spania
dzieki za podpowiedz o wypadzie na ten przylądek jeden dzien wybiore na to. wyjazdy w ciemno maja swoj urok i przygodę a wasza wiedza jest niezastąpiona jeszcze raz dzięki.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 10...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone