Do Orebica jedźcie ze spaniem.
W Rastoke, Plitvicach byliście?
FUX napisał(a):Z 1-2k€ przygotowane na nieprzewidziane, czy na limicie jedziecie?
Czytając wątki o przypadkach warsztatowych, to wolę zapytać, skoro istotne jest parę groszy/litr gazu.
Dobre asistance wykupione, karta NFZ + ubezpieczenie podróży i KL?
maciejk9 napisał(a):W piątek ruszam do Chorwacji i cały czas myślałem o jeździe przez Boboszów, ale zaczynam się wahać. Czy w nocy z piątku na sobotę zawsze jest tam tłoczno? Jeśli tak to jaką alternatywę najlepiej wybrać?
Mam jeszcze pytanie o Orlen w Międzylesiu. Czy ktoś wie jaka była tam w ostatnim czasie cena LPG? Normalna czy złodziejska jak ludzie piszą o stacji w Cieszynie? Czy będąc tam w piątek ok. godz 22-23 trzeba się liczyć z dużą kolejką do dystrybutora LPG? Zastanawiam się nad tankowaniem na tym Orlenie lub w Bystrzycy Kłodzkiej, ale tam są chyba jakieś stacje NO NAME więc sam nie wiem.. Może ktoś coś doradzić z własnego doświadczenia?
tomeq77 napisał(a):maciejk9 napisał(a):W piątek ruszam do Chorwacji i cały czas myślałem o jeździe przez Boboszów, ale zaczynam się wahać. Czy w nocy z piątku na sobotę zawsze jest tam tłoczno? Jeśli tak to jaką alternatywę najlepiej wybrać?
Mam jeszcze pytanie o Orlen w Międzylesiu. Czy ktoś wie jaka była tam w ostatnim czasie cena LPG? Normalna czy złodziejska jak ludzie piszą o stacji w Cieszynie? Czy będąc tam w piątek ok. godz 22-23 trzeba się liczyć z dużą kolejką do dystrybutora LPG? Zastanawiam się nad tankowaniem na tym Orlenie lub w Bystrzycy Kłodzkiej, ale tam są chyba jakieś stacje NO NAME więc sam nie wiem.. Może ktoś coś doradzić z własnego doświadczenia?
W nocy z soboty na niedzielę przejeżdżałem w drodze do Chorwacji przez Boboszów.
Fakt, że:
- na ostatniej przed granicą stacji benzynowej Orlen, był tłok.
- po Czechach Automapa prowadziła mnie przez jakieś prawie przełaje, ale po ok. godzinie było już ok.
Co do ceny LPG znajdź ich nr telefonu i zadzwoń, ja tak zrobiłem. ON był po 5.49zł, czyli taniej niż w mojej okolicy.
Obok tej stacji jest kantor. Euro mają po 4,32zł, a czeskie winiety na 10 dni po 70zł.
Jak chcesz coś więcej wiedzieć to pisz np na priv.
walp napisał(a):Ja jeżdżę zawsze przez Boboszów, mało tego, jeżdżę przez Czechy drogą nr 43
marze_na napisał(a):walp napisał(a):Ja jeżdżę zawsze przez Boboszów, mało tego, jeżdżę przez Czechy drogą nr 43
My też zawsze przez Boboszów, ale tym razem po raz pierwszy też czeską 43. Ciekawe jak nam wyjdzie ten eksperyment, 4 ddw.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi