Bocian napisał(a):... Droga przez Czechy rewelacyjna nie jest ale to nie transzeja czołgowa.
Bocian napisał(a): Nie wiem jak musiałaby być zła droga, żebym nadrabiał 300 a może i nawet 200km. Nie spotkałem się z taką, chyba, że w BiH, gdzie jechaliśmy kilometry przez plac budowy z prędkością 10 km na ha.
Bocian napisał(a):Z Brna można pojechać 52 na Mikulov.
Saragas napisał(a):Jedyna słuszna trasa: Szczecin - Berlin - Passau
alessandro1977 napisał(a):Saragas napisał(a):Jedyna słuszna trasa: Szczecin - Berlin - Passau
Co Ty ? Nadrabiasz tyle kilometrów ? Lepiej przez Czechy
Saragas napisał(a):Witam,
ja w zeszłym orku jechałem na Hvar ze Szczecina. Jedyna słuszna trasa: Szczecin - Berlin - Passau - Graz - Maribor - Zagrzeb - Split. Wyjechałem wcześnie rano ze Szczecina i wieczorem zatrzymałem się na nocleg w Krapinie. Trasa miła i przyjemna. Jechałem w piątek 13 lipca. Praktycznie zero korków.
alessandro1977 napisał(a):Chodzi mi o samą wyższość niemieckich dróg...ja, jadąc przez Czechy zawsze jeździłem przez Zawidów a tutaj tak różowo nie jest jak jadąc z innych części Polski...tam z tego co kojarzę prawie od razu jest autostrada a przez Zawidów to droga przez mękę...między innymi dlatego lepiej mi jechać przez Niemcy !
alessandro1977 napisał(a):Saragas napisał(a):Jedyna słuszna trasa: Szczecin - Berlin - Passau
Saragas napisał(a):dopiero teraz wyczułem ironię:) ale niech odpowiedź zostanie dla innych co by nie pomyśleli, że przez Czechy lepiej.
Saragas napisał(a):alessandro1977 napisał(a):Saragas napisał(a):Jedyna słuszna trasa: Szczecin - Berlin - Passau
Nadrabiam dokładnie 58km, biorąc pod uwagę, że nie muszę płacić za czeskie autostrady, przejeżdżać dwóch kolejnych granic, a potem jechać przez całe Czechy to odpowiedź nasuwa się chyba sama. Do tego cały czas prosto przed siebie niemiecką autostradą.
edit. Alessandro dopiero teraz wyczułem ironię:) ale niech odpowiedź zostanie dla innych co by nie pomyśleli, że przez Czechy lepiej.
Bocian napisał(a):Jeśli kogoś "przeraża" czeska droga, być może gubi się jeśli co 300m nie ma drogowskazu, to będzie szukał dróg prostszych z częstym oznakowaniem.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi