witam
napisał(a) marjak71 » 16.07.2012 20:23
jestem świeży na tym forum , ale mam pytanko podobne do wielu, które już tu były , ale jednak inne. Jadę w piątek z Koszalina do Puli i już raczej trase mam obraną przez Niemcy (Monachium ) Austrie ( Villach ) i teraz mam pytanko jak można omonąć płatne autostrady w Słowenii jadąc przez Lubljane i też tam jest obwodnica jak w Mariborze , ale nikt na temat objazdu tej obwodnicy nie pisze czy jest ona płatna czy nie i czy w ogóle opłaca się nie wykupować winety na Słowenie mając do rzejechania lekko ponad 200 km przez Słowenie . Czy ktoś mi doradzi jak jechać przez Lubljane jak uniknąć płatnych dróg do granic Cro , a jadę do Puli , a może jechać przez Włochy Udine , Triest niech mi ktoś napisze jaki koszt autostrad Włoskich no i po drodze podobno omija się jeden tunel w Austrii. Proszę o pomoc i proszę nie gniewać sie na mnie ,że pytania się powielają . jak nadmieniłem wyjeżdżam w piątek ok 12ej bo w sobotę od 14ej wykupiony tzw. apartament w Puli , proszę o pomoc bo nie mam teraz GPSa żeby sie povawić i ustalić trasę bo jestem w pracy w Holandii i mam tylko bardzo wolny internet ,a do domu wracam w czwartek , także będę mial mało czasu na przygotaowanie się i trasy także . Pozdrwaiam wszystkich CROMANIAKÓW