Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 23.06.2011 19:56

Witam, jeśli ktoś wyrusza 03.lipca (niedziela) to chętnie poznam towarzyszy drogowej niedoli :( . My ruszamy z okolic Wrocławia .
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 23.06.2011 19:57

adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
lukskajwoker
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukskajwoker » 23.06.2011 20:28

wyjeżdżamy 07 lub 08 lipca z Wrocławia na Korculę.
jakby ktoś był chętny to zapraszam do jazdy w tandemie.
mam sprawdzone walkie-talkie i mało kapryśną załogę w aucie - także podóż jest niemęcząca.
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
macki111
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) macki111 » 25.06.2011 11:41

lukawzor napisał(a):Witam, jeśli ktoś wyrusza 03.lipca (niedziela) to chętnie poznam towarzyszy drogowej niedoli :( . My ruszamy z okolic Wrocławia .

Witam lukawzor. My ruszamy z okolic Zgorzelca 03.07 (niedziela) w okolice Zadaru, czemu drogowej niedoli? Zawsze wyjeżdżamy w niedziele już 11raz, i nie możemy się już doczekać.
Piotr Monika
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piotr Monika » 25.06.2011 12:44

Ja wyjeżdżam 15 lipca do Silo ( Krk ) z Szczecinka. Jedziemy trzema autami przez Berlin, Norymberga, Monachium, Vilach, Triest póżniej lokalnymi drużkami do rijeki mościk na krk i jesteśmy na miejscu. Wyjeżdżamy 15 o godz. 14, po drodze koło monachium 2 godz. drzemki idalej jedziemy. Trasa testowana już przez kilka lat. Polecam.
staniław
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) staniław » 25.06.2011 12:54

lukawzor napisał(a):Witam, jeśli ktoś wyrusza 03.lipca (niedziela) to chętnie poznam towarzyszy drogowej niedoli :( . My ruszamy z okolic Wrocławia .

Witam.
Wyjeżdżamy podobnie jak wy 3 lipca ok. 9 rano z Piły w dwa auta(2 x opel insignia kombii i sedan z boxami na dachu) jedziemy przez Słowenię objazdem ,może się gdzieś spotkamy.Trasa oczywiście przez Wrocław i Boboszów.
Pozdrawiam
lukawzor
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukawzor » 26.06.2011 00:33

Macki111 odezwij sie proszę na priv.
i_d_e_a
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) i_d_e_a » 29.06.2011 22:42

Zgadzam się z sugestią trasy Piotra i Moniki z płn-zach. Polski, pomijając nadłożone kilometry i beznadziejnie nudny odcinek autostrady od Kołbaskowa do Bayeruth gdzie zaczyna się Bawaria i ładne widoki jazda jest bezpieczniejsza i szybsza niz przez Polskę - mamy rodzinę w Krakowie i najlogiczniej byłoby jechać np z Gdyni A1 przez Łodź - darmowy nocleg w Krakowie dalej (Węgry lub Austria) ale wolimy jechać podaną wyżej trasą - wyjeżdżamy po prostu z kraju kierowców - psychopatów co już daje duże wakacyjne wyluzowanie - trasa przez Polskę w dobie wszechobecnych remontów dróg - tragedia.
predki
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) predki » 30.06.2011 17:25

Witam kto startuje z dolnegosląska w piątek 01.07 proszę o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
bbarti
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bbarti » 04.07.2011 10:16

Witam
Po przeanalizowaniu całego wątku wybieram częściowo wariant drogi kolegi FUX'a Ruszam z Poznania ok. 20.00 w piatek 12.08- z żoną i dwójką dzieci (3 i 8lat) - dlatego na noc i stąd kilka pytań. Docelowo Starigrad-Paklenica
1. Czy otwarta została już obwodnica Wrocławia :?:
2. Jak wyraziłem się wczesniej "częściowo" trasa kolegi FUX'a bo nie wiem gdzie korzystniej jest dla mnie przekroczyć granicę polsko - czeską. Czy w Chałupkach czy jechać przez Głubczyce :?: :?:
Kolega FUX proponuje własnie Głubczyce, przez Chałupki chyba te same kilometry?
Proszę o Wasze opinie :D

P.S. 3 lata temu jechałem przez Boboszów i wiecej tak nie pojadę do samej granicy czas jazdy 5h, wydaje mi się że trasa FUX,a szybciej i bezpieczniej :!:
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 04.07.2011 14:19

Zgubiła się w wątku, szukam trasy FUXa bo tak jakoś pomyślałam o zmianie. Rok w rok przez Boboszów jadę i jakoś nie narzekam, idealnie nie jest - wiadomo, ale idealnie to nigdzie nie ma. Zastanawiam się gdzie w takim razie najlepiej przekroczyć granicę, żeby potem wpaść na starą trasę przez Austrię. Hmmm....idę szukać dalej.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 04.07.2011 18:17

Podpowiem i nie zmienię, choć w tym roku jeszcze nie jechałem... :lol:
Wrocek-Krapkowiece-Głubczyce-Krnov-Olomouc-Brno-Reintal-Wiedeń-Graz-autostrada w Słowenii wg. upodobań i lenistwa-Zagrzeb.
Reszta znana...
Pozdrowienia z Toskanii.
wolandero
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) wolandero » 04.07.2011 19:00

Fux testuję Twoją trasę ,ale dopiero 1 września :(
dakard
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dakard » 05.07.2011 09:24

Jako że mamy ten sam cel ( z tym że ja jadę 11.07. ) podnoszę pytania bbarti

1. Wrocław, czy jest dojazd z OŚ do A8 przez ul Strzegomską i Graniczną
2. Jechać przez Głubczyce - Krnov czy Chałupki - Ostrava

P.S. Po latach kusi mnie ponownie Boboszów... :)
piotrs
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrs » 05.07.2011 12:08

dakard:
ad 1) jest - na estakadzie "Gądowiance" skręt w prawo kierunek lotnisko i za rondem Pileckiego (Factory) wskakujesz na A8, a dalej to juz jak wolisz albo zjazd na A4 lub do Magnic i w stronę Boboszowa
ad 2) jak Cię korci to spróbuj, najwyzej wrócisz przez A4 :) S8 znacznie przyspiesza przejazd przez Wrocławż
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 78
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone