FUX napisał(a):Dojazd z zachodniej Polski.
TRASA 2
Wrocław-Krapkowice-Żywocice-Głubczyce-Krnov-Bruntal-Horni Lodenice- Olomouc-Brno-Breclav-Reintal-Wiedeń-Graz-Graz-Spielfeld-Macelj-Zagrzeb A1 Lucko punkt poboru opłat (800km)
Moja najbardziej ulubiona droga do Chorwacji przejechana kilkakrotnie. Bardzo mały ruch samochodowy w Czechach, dobre oznaczenie, dobrej jakości nawierzchnia, mało zakrętów i górek w części polskiej i czeskiej. Od Olomouca jedziemy prawie non stop drogami szybkiego ruchu z malym wyjątkiem między Breclav, Reintal, Schrick.
Od tej miejscowości A5 i polączenie z obwodnicą S1 i S2 wokół Wiednia. Zdecydowanie godna polecenia.
mariuszula napisał(a):moje dziewczyny nie specjalnie się przejmują ile jedziemy ponieważ cel jest wyśmienity.dwa lata do tyłu Zgorzelec-Baska(Krk)-ok 1250km 23 godziny w aucie.tak nam się trafiło stać w korku i na bramkach,w sumie nikt nie narzekał ale męczące było
Aldonka napisał(a):FUX napisał(a):wroclave napisał(a):My wyjeżdżamy w piątek 08 lipca i też mamy nadzieję, że na "większe" korki się nie nadziejemy nigdzie i około południa w sobotę będziemy już w Mlini:-)
Raczej płonne nadzieje...
Ilekroć wyjeżdżałam z Poznania w piątek (czyli zawsze) nigdy nie udało mi się uniknąć korków.
daro2008 napisał(a):Tylko ile km masz do granicy Czeskiej, ja jakieś 350-400 i gdybym miał jechać tyle km po Polsce, to nie wiem chyba bym zwariował. Przejeżdżam 130 km do granicy i zaczyna się kulturalna jazda, cały czas 120-140 km/h - tyle jeżdżę kiedy mam na pokładzie rodzinę.
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi