Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 09:05

KAALA napisał(a):Gaz w Austrii jest na 102 albo 106 km za Wiedniem. W okolicach Loipersdorf :)

Odradzam wszystkim zakup gazu w Austrii ze względu na cenę, w ubiegłym roku w czasie powrotu do domu płaciłem w Austrii 1,04 E za litr gazoliny :!:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2011 09:08

Wyjdzie, że się Ciebie czepiam :lol: ale...napiszę - trzeba się cieszyć, że znalazł w A LPG.
misiorwroc
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiorwroc » 01.03.2011 09:13

Na szczęście na "naszej trasie" jest ta jedna stacja :)
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 10:12

Jacek S napisał(a):Wyjdzie, że się Ciebie czepiam :lol: ale...napiszę - trzeba się cieszyć, że znalazł w A LPG.

Ponieważ tamtędy nie jeździsz skąd możesz wiedzieć - tak samo trudno znaleźc w Austrii gaz jak i w Niemcowie
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2011 10:16

Jasnowidz?
Szklana kula?

Dla jasności - tak to sarkazm.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 10:25

Jacek S napisał(a):Jasnowidz?
Szklana kula?

Dla jasności - tak to sarkazm.

Pomyłka Jasnowidzu.
Komponentami sarkazmu są: zjadliwość, uszczypliwość, gorycz
To co zaprezentowałeś to IRONIA.
Zaczynam rozumieć skad masz tyle postów :?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2011 10:29

Buhahahahaha - rozśmieszyłeś mnie teraz całkowicie.
A teraz +1.
:lol: :lol: :lol:
Świetny argument w dyskusji o dostępności LPG w A.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 11:47

Jacek S napisał(a):Buhahahahaha - rozśmieszyłeś mnie teraz całkowicie.
A teraz +1.
Świetny argument w dyskusji o dostępności LPG w A.

Ja opisuję to co widziałem i przestrzegam, że gaz w Austrii jest drogi, w innym temacie zarzuciłeś mi, że wejdzie ktos nowy i zobaczy, że bez klimy to ciezko jechać do cro - idąc dalej twoim tokiem rozumowania - w tym wątku nie przestrzegasz przed cenami gazu w A - wyobraź sobie sytuacje, gdy wchodzi na ten temat ktoś nowy, nie widzi przestróg przed cenami gazu wiec jedzie przez A i przepłaca. Dlaczego - bo tak mu doradziłeś.
Napisałeś, że w A jest jedna stacja z gazem, fakt jest taki, że jest ich kilka, nie dużo ale też nie jedna. W ubiegłym roku wracałem Z Cro, w Rijece na stacji, nie było gazu - komentarz pracownika stacji "polacy do domu jada", przed granicą ze Słowenia kartki na dystrybutorach - gazu brak, w Słoweni tez gazu nie znalazłem, tylko wjechałem do Austrii, na pierwszym CPN zatankowałem, musiałem przepłacić ale jednak gaz był więc nie opowiadaj bajek a jak nie masz nic do powiedzenia konstruktywnego w dyskusji to sie po prostu nie odzywaj. Nie bede juz odpowiadał na twoje zaczepki, znajdź sobie kogos innego, kogo kosztem możesz nabijac sobie liczbę pisanych postów - szacunku u forumowiczow nie zdobedziesz pieciocyfrową liczbą odp. jesli tylko mały procent z nich coś wniesie do życia forum. Forum jest po to żeby pomagać i wymieniać się doswiadczeniami a nie pouczać innych, ironizować itp. patrz pkt 14 regulaminu
Tym razem nie pozdrawiam
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2011 12:02

Nie napisałem, że jest jedna.
Sens mojego wpisu inteligenty pojmie w lot.

Regulamin? A kim Ty jesteś...
Masz rację nie odpowiadaj - tylko Ty wiesz wszystko o Boski.
Od wczoraj rzucasz się tu jak karp przed wigilią ale...Twoje prawo.

Miłego dnia.
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 12:11

Jacek S napisał(a):Regulamin? A kim Ty jesteś...

A Ty kim jesteś? czujesz sie lepszy ode mnie? no proszę - to tylko mi pokazuje gdzie Ty jesteś a gdzie Ja.

Ps. Regulamin obowiązuje wszystkich
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.03.2011 12:19

Błąd - nie Odrobiłeś lekcji z Regulaminu.
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 01.03.2011 12:30

Koledzy dajcie sobie na wstrzymanie. Taka wymiana zdań do niczego nie prowadzi. Ciśnienie tylko wam skoczy i się skończą wyjazdy do Cro, a zaczną do Puszczykowa ;)
Dudek2222
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dudek2222 » 01.03.2011 12:33

A co ciekawego jest w Puszczykowie ?
Marek75
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marek75 » 01.03.2011 13:04

Dudek2222 napisał(a):A co ciekawego jest w Puszczykowie ?

No nie żartuj, że nie wiesz!?

* dom murowany z dużą drewnianą werandą - ul.Cienista
* pałacyk myśliwski z początku XX w. - ul. Podleśna 4 (obecna siedziba Urzędu Miasta)
* willa z początku XX w. z dachem mansardowym i balkonem wspartym na 4 kolumnach - ul. Poznańska 94
* dom o konstrukcji szachulcowej z gołębnikiem w kształcie baszty - ul. Klonowa
* duża drewniana altana z kopułą z ok. 1900 roku - ul. Wysoka 7
* budynki mające charakter dworków z początku XX w. - ul. Sobieskiego 10, 12, 26
* domy murowano-szachulcowe - ul. Ratajskiego 7, 11, 21
* dworzec kolejowy z początku XX wieku
* willa z tarasem - ul. Fiedlera 4
* dom o wyglądzie dworku z lat 1932/36 - ul. Kopernika 18
* pensjonat " Rusałka" z przełomu XIX / XX wieku - las nad Wartą
* Muzeum Arkadego Fiedlera - zlokalizowane w jego pracowni literackiej (ul. Słowackiego), z ekspozycją książek i pamiątek po pisarzu oraz wspaniałych trofeów z wypraw do różnych zakątków świata
* Eklektyczny kościół pw. Matki Boskiej Wniebowziętej, którego budowę rozpoczęto w 1923 r.[4]
* replika Santa Marii (w skali 1:1) statku Krzysztofa Kolumba w muzeum Arkadego Fiedlera
* pomnik poświęcony "Wszystkim, którzy oddali życie dla Ojczyzny" - naprzeciwko stacji kolejowej Puszczykowo
* dom z początku XX w. przy ul. Słonecznej

a tak na serio to sanatorium ;)

Wracajmy jednak do głównego tematu wątku: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji.
Jako, że jestem z zachodniej części kraju i do Chorwacji wybieram się tego lata, więc temat raczej mnie interesuje. Często tu zaglądam w poszukiwaniu informacji dojazdowych i nie chce mi się czytać takich pyskówek jak wyżej.
Wracając do tematu jechał ktoś z Piły? Wybieramy się na Pag i z miłą chęcią bym przeczytał którędy lepiej: przez Niemcy, Austrię, Słowenię czy też Czechy, Austrię i Słowenię. Wydaje mi się, że wariant pierwszy jest godny uwagi mimo dodatkowych 200-300 km. Odpada jazda przez znaczną część polski, odpadają winiety w Czechach. Co o tym sądzicie?
santosz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) santosz » 01.03.2011 13:05

Jacek S napisał(a):Błąd - nie Odrobiłeś lekcji z Regulaminu.

Masz racje, naruszyłeś też pkt. 6 i 7, Mea Culpa
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Wydzielone z FAQ: Dojazd z zachodniej Polski do Chorwacji. - strona 68
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone