Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z FAQ: Promem w Chorwacji

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jacq5
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacq5 » 14.03.2010 20:57

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
jacq5 napisał(a):Dziękuję za szybką odpowiedź. Będziemy musieli chyba skorygować plan, aczkolwiek nie chcę zasuwać aż do Orebić !
Chyba, że sobota 15:00 Split - 17:40 Vela Luka lub poniedziałek Split 10:30 Vela Luka 14:00?

? a tego to nie rozumiem... svaki dan oznacza każdego dnia
Split 10.15 - Vela Luka 13.00 i 17.30 - Vela Luka 20.15
P.S. Patrzyłeś chyba na zimowy rozkład...

zakręciłem się :oops:
czyli niedziela rano - 10:15 - 13:00 !!!
Czy 3 godziny być przed czasem powinno wystarczyć?
Człowiek piąty raz do Chorwacji i jeszcze wszystkiego nie wie :wink: Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc !
tomekm67
Croentuzjasta
Prom Crikvenica - Silo

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 29.03.2010 21:03

Witam
Na mapie, bystrym wzrokiem, zauważyłem że istnieje linia promowa Crikvenica - Silo
Czy ktoś z Forumowiczów może mi podać dane: godziny kursowania, ceny ewentualnie www gdzie to wszystko znajdę?
Jaka linia obsługuję tą trasę?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: Prom Crikvenica - Silo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.03.2010 21:36

tomekm67 napisał(a):Witam
Na mapie, bystrym wzrokiem, zauważyłem że istnieje linia promowa Crikvenica - Silo
Czy ktoś z Forumowiczów może mi podać dane: godziny kursowania, ceny ewentualnie www gdzie to wszystko znajdę?

A ja myślę, że tego to już nie ma dobrych kilkanaście lat...cały ruch odbywa się przez Krčki most.
Pozdrawiam
Tomasz W
Cromaniak
Re: Prom Crikvenica - Silo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tomasz W » 29.03.2010 21:56

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
tomekm67 napisał(a):Witam

A ja myślę, że tego to już nie ma dobrych kilkanaście lat...cały ruch odbywa się przez Krčki most.
Pozdrawiam

Ja też myślę tak jak Kasia, bo kiedy byłem w Crikvenicy, to nic takiego nie widziałem.
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 30.03.2010 10:22

W takim razie pozostaje most
fafikdog
Odkrywca
Jadrolinja - promy

Nieprzeczytany postnapisał(a) fafikdog » 26.04.2010 19:58

Stawiam posta z racji tego, że strona Jadrolinji nie jest dla mnie zbyt przejrzysta.
Jakie są ceny za przepłynięcie promem:
Drvenik - Sucuraj
Split - Stary Grad
Split - Hvar
???
Xsara Picasso, 3 osoby dorosłe.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser
Re: Jadrolinja - promy

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 26.04.2010 20:33

fafikdog napisał(a):Stawiam posta z racji tego, że strona Jadrolinji nie jest dla mnie zbyt przejrzysta.
Jakie są ceny za przepłynięcie promem:
Drvenik - Sucuraj
Split - Stary Grad
Split - Hvar
???
Xsara Picasso, 3 osoby dorosłe.

cennik

Interesuje Cię tylko i wyłącznie Split - St.Grad i Drvenik - Sućuraj, bo w m. Hvar nie ma rozładunku i załadunku samochodów.
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 09.05.2010 18:23

Połączenie Orebić-Domnice. Prom na Korczuli nie dopływa do centrum miasta tylko kilka km od niego (tak wyczytałem) Czy jest tam rozwinięta jakaś sieć busów, autobusów aby dostać się do centrum czy też lepiej zabrać auto? Może ktoś wie?
misia53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misia53 » 10.05.2010 13:29

tak , promy z samochodami dopływaja za miasto, nie wiem jaka to odległosc, ale pewnie ponad 3 bedzei na pewno, natomiast stateczki spacerowe płyna z Orebica do centrum miasta Korczuli, przystań jest pod samym murem. Poweim tak ze nie widze sensu jechania tam bez samochodu, no chyba ze wypozyczysz , bo siedziec w jednym miejscu to mozna gdzies blizej a nie na wyspe sie ładowac
joajer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) joajer » 10.05.2010 14:56

Dzięki, chodzi mi raczej tylko o zwiedzenie miasteczka Korczula.
Pobytowo to gdzie indziej.
misia53
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) misia53 » 11.05.2010 08:48

W taki razie bez problemu mozesz zwiedzac, miej wiecej co pół godziny odpływaja stateczki z centrum Orebica do Korczuli
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 11.05.2010 09:32

Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 15.05.2010 06:38

Mam pytanie odnośnie rozkładu rejsów promu z Drvenika na 2010 rok. Jaka firma go obsługuje? Proszę o aktualne dane, gdyż w tamtym roku na żadnej ze stron nie było wiadomości że "nie plavi" we wrześniu i musiałem zmienić plany tzn. gonić do Ploce na prom.
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 15.05.2010 09:57

Marshall napisał(a):Mam pytanie odnośnie rozkładu rejsów promu z Drvenika na 2010 rok. Jaka firma go obsługuje? Proszę o aktualne dane, gdyż w tamtym roku na żadnej ze stron nie było wiadomości że "nie plavi" we wrześniu i musiałem zmienić plany tzn. gonić do Ploce na prom.

"ne plovi" ... i obawiam się, że jednak prom Drvenik - Korčula to już historia
tu (na dole strony i strona następna)
Pozdrawiam
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 16.05.2010 11:54

"ne plovi" ... O to mi właśnie chodziło :D
Niestety języka uczę się z płyt i ortografia u mnie leży :cry:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Wycięte z FAQ: Promem w Chorwacji - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone