Stary Chorwat napisał(a):Potrzebuję informacji o promach pomiędzy Vela Luka a Stari Grad. Chodzi mi o częstotliwość i ewentualna cena. Termin przełom czerwca i lipca.
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale Vela Luka i Korčula nie są jakoś makabrycznie od siebie oddalone... to mniej więcej 45 min. jazdy...
Pozdrawiam
Stary Chorwat napisał(a):Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Ale Vela Luka i Korčula nie są jakoś makabrycznie od siebie oddalone... to mniej więcej 45 min. jazdy...
Pozdrawiam
Wiem Pani Kasiu ale mój plan był taki by z Polski jechać najpierw na Peljesać potem przejechać Korćulę i z Veli Luki przepłynąć na Hvar. W tym układzie będę musiał na Hvar przepłynąć ze Splitu zwiedzić Hvar, wrócić na ląd przez Sućuraj do Drvenika i przejechać na Peljesać. Stamtąd zrobić wypad Na Mljet i Korćulę i wrócić przez Mostar Imotski do Segetu koło Trogiru. Jeżeli pomyliłem kolejność z uwagi na jakieś problemy to proszę mnie poprawić. Mam również nadzieję, że będę mógł spotkać się z Panią bo Pani wiedza i znajomość Chorwacji jest dla mnie niesamowita. Chorwacja jest dla mnie drugą ojczyzną i każda informacja o niej jest dla mnie bardzo ważna. Dziękuję za już. Pozdrawiam Adam
pocztówka28 napisał(a):A proszę mi powiedzieć (jeśli mogę się wtrącić ) czy są jakieś ograniczenia na promach na Hvar ze Splitu bądz Drvenika, jeśli chodzi o psa na pokładzie? Czy musi być cały czas w samochodzie, czy można z nim wyjść na pokład? Od tego zależy jaki wariant trasy wybierzemy A może nie na każdy prom wjedziemy z psem?
Mam jednak nadzieję, że takich ograniczeń nie ma...
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Stary Chorwacie, w sezonie łatwo mnie znaleźć w centrum St.Gradu (bordowa budka wielokrotnie opisywana na forum).
Pozdrawiam
Stary Chorwat napisał(a): Proszę mi tylko powiedzieć czy ta moja zmiana trasy przejazdu ma rację bytu. Czyli ze Splitu płynę na Hvar a potem reszta zwiedzania.
smok131 napisał(a):oczywiście nie jest to wypad na 1 dzień ale chyba na 3 dosyć męczące i trochę drogie