Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycięte z FAQ: Promem w Chorwacji

Nie każdy musi podróżować swoim samochodem. Autokar, pociąg, samolot ... możliwości jest wiele. W tym dziale także tematyka promów.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
filip122 vel Darek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) filip122 vel Darek » 21.05.2010 22:55

jacq5 napisał(a):Człowiek piąty raz do Chorwacji i jeszcze wszystkiego nie wie :wink: Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc !

Witam !! widze ze w tym samym terminie jedziemy do Cro , Jeśli macie ochotę możemy razem śmignąć te trase ... Odezwijcie się jeśli chcecie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl . możemy obgadać szczegóły i ew zastanowić się czy będzie pasowała nam wspólna podroż :wink: :wink: :wink:

Szkoda ze na tym forum nie ma PW . dlatego wbijam się w ten temat . :roll:
alwexim
Odkrywca
pies na promie

Nieprzeczytany postnapisał(a) alwexim » 03.06.2010 19:56

Mam pytanie: czy może ktoś płynął promem Split – Supetar z psem? Chodzi mi czy trzeba bilet na psa, bo w cenniku nie ma takiej pozycji, i czy trzeba spełniać jakieś dodatkowe warunki.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2010 20:22

Na promie dla psa nie jest wymagany żaden bilet,płynąłem z psem kilkakrotnie na Brac,Soltę,Korculę -nigdy nie żądali opłaty za psa.Jedyne to z psem trzeba być na pokładzie,nie można wchodzić do restauracji.
Pozdrawiam
Marshall
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marshall » 03.06.2010 21:12

Gdzieś widziałem wpis, że w bilecie na samochód kierowca już jest wliczony - jest to prawda ?
Pływałem kilka razy Jadroliniją i zawsze kupowałem bilet dla siebie osobno, w naszym wypadku auto + 2 dorosłe + dziecko. Zrobiłem się w "konia" na swoja prośbę :?: Kwota nie jest jakaś ogromna, ale w tym roku znowu chcę popływać promami i sprawa mnie interesuje. Wiem, że za kabinę się płaci, ale jak to wygląda na trasach np. Split-VL, lub VL-Ubli gdzie na promach nie ma kabin pasażerskich :?:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 03.06.2010 22:29

Ja też kojarzę, że któryś z przewoźników (ale chyba tylko jeden) inkasując za pojazd nie pobiera opłat za kierowcę, ale Jadrolinija pobiera zawsze i za każdego pasażera(nie tylko przy rejsie w kabinie);z wyjątkiem dzieci do lat 3, które pływają bezpłatnie.
Wystarczy spojrzeć na cennik...
tu
Pozdrawiam
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 04.06.2010 08:57

Marshall napisał(a):w bilecie na samochód kierowca już jest wliczony - jest to prawda ?

Tak jest gdy płynie się Rapską Plovidbą na Rab (Jablanac-Misnjak)
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 06.06.2010 00:14

W tym roku planujemy spedzic kilka dni na Hvarze a potem na Korculi.
Na stronach Jadroliniji wyczytalem ze prom z Hvaru( Stari Grad) do Korculi jest tylko dwa razy w tygodniu we wtorki i soboty. Czy sa jakies inne promy w innych dniach?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.06.2010 07:09

Jeśli planujesz przeprawę z pojazdem, to nie ma innej możliwości. Tylko ten na relacji Rijeka - Dubrovnik (przez min. St.Grad i Korčulę). Możesz lądem.. po przeprawie Sućuraj - Drvenik...i z Pelješca na Kočulę... (prom Drvenik - Kočula zlikwidowany).
Pozdrawiam
KrisLukas
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrisLukas » 06.06.2010 17:26

Jak wczoraj zadawalem to pytanie to przypuszczalem kto zna na nie odpowiedz, i nie mylilem sie. :D dzieki Kasiu
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 06.06.2010 20:41

Tu jest link do aktualnego cennika Rapskiej Plovdiby:
http://www.rapska-plovidba.hr/img/rapsk ... to2010.jpg

Czy pozycja pierwsza to nie jest czasem opłata za kierowcę?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 06.06.2010 21:03

mkmb napisał(a):Tu jest link do aktualnego cennika Rapskiej Plovdiby:
http://www.rapska-plovidba.hr/img/rapsk ... to2010.jpg

Czy pozycja pierwsza to nie jest czasem opłata za kierowcę?

No, nie da się ukryć...ale to, że cennik na rok 2010 wyglda tak, nie oznacza, że kiedyś nie wyglądał inaczej...
Pozdrawiam
mkmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkmb » 07.06.2010 07:41

Wyglądał inaczej. Do 31 maja nie było opłaty za kierowcę.
Południowiec
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Południowiec » 18.06.2010 10:15

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Możesz lądem.. po przeprawie Sućuraj - Drvenik...i z Pelješca na Kočulę... (prom Drvenik - Kočula zlikwidowany).
Pozdrawiam

Czy jesteś pewna, że prom Drvenik - Korcula jest zlikwidowany.

http://www.jadrolinija.hr/pdfs/drv-dom.pdf
cennik z tego roku
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 18.06.2010 12:23

Południowiec napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):Możesz lądem.. po przeprawie Sućuraj - Drvenik...i z Pelješca na Kočulę... (prom Drvenik - Kočula zlikwidowany).
Pozdrawiam

Czy jesteś pewna, że prom Drvenik - Korcula jest zlikwidowany.

http://www.jadrolinija.hr/pdfs/drv-dom.pdf
cennik z tego roku

To niespodzianka... Znaczy od dzisiaj Jadrolinija przejęła linię po Medplovidbie (choć zarzekała się, że tego nie zrobi)... zauważ, że rozkład rejsów i cennik datowane są od dnia dzisiejszego....Medplov pływał na linii przez cał rok (w zeszłym roku już w sierpniu przestali pływać i nie złożyli wniosku na przedłużenie koncesji), a Jadrolinija ma w rozkładzie tylko do 12.09...Zapewne jest to rozwiązanie tymczasowe podyktowane przez krajową agencję ds. transportu przybrzeżnego...
Pozdrawiam

P.S. artykuł...
Odkąd zaczęłam pracować, nie oglądam wiadomości, nie bardzo wiem, co się dzieje.. Ale jak widać dopiero kilka dniu temu podjęto decyzję i ją ogłoszono (11.06)...
tilf
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) tilf » 19.06.2010 21:27

Marshall czy twój tegoroczny wyjazd do Korculi pod koniec sierpnia jest aktualny? Jeśli tak to daj znać na adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Alternatywne środki lokomocji

Wycięte z FAQ: Promem w Chorwacji - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone