Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wycięte z FAQ: Dojazd starą drogą przez Plitvice i Knin.

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
kuchcik77
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kuchcik77 » 25.11.2022 01:40

Mam w planie pojechać do Splitu przez Plitvice w okresie świątecznym ( raczej trasa CZ_AT_SLO autostradami) ale zastanawiam sie nad zimową przejezdnością chorwackiej 1ki. Macie doświadczenia z przejazdu: Karlovac-Plitvice lub 52 Otocac-Plitvice oraz 1 z Plitvic do Splitu? Trasa kreta i górska ale tak kiedyś sie jeździło...czy lepiej uciekać na autostradę?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 25.11.2022 19:13

Jeżdżę D1 z Karlovac do Split od kilku lat. Dla mnie droga jest ok. Pamiętaj że droga prowadzi przez rejony górzyste, więc zima może być ślisko.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 26.11.2022 10:08

MaWe89 napisał(a):
A co z droga przez SLO jak polecacie jechać.

Mam też jeszcze jedno pytanie z CRO jedziemy pod Wenecję droga też z ominięciem autostrad .
Myślałem nad jazdą wybrzeżem przez Split i w Górę potem w stronę Rijeki ale potem mam dylemat co dalej. Jak objechać SLO od Rijeki do Triestu.

Pakować się od razu do SLO czy nadłożyć i przekroczyć granicę gdzieś przy samym morzu.
SLO na powrocie tez bez winiety, Włochy również lokalnie.

Od Rijeki w górę 8-ką a przed granicą odbijasz na E61 i darmową drogą dojeżdżasz do Italii. Nie wiem czy jest sens pakować się na Istrię i jechać wybrzeżem. Już sama podróż Jadranką od Splitu wam trochę czasu zajmie, nie wiem czy będzie się wam chciało jeszcze drogi nadkładać.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 26.11.2022 10:22

mchrob, to zapytanie było z lipca. :oczko_usmiech: :papa:
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 26.11.2022 12:29

Bravik napisał(a):mchrob, to zapytanie było z lipca. :oczko_usmiech: :papa:

Nikt nie jest nieomylny. :oops: Zobaczyłem to jak już odpisałem :oczko_usmiech:
Ale może się komuś jeszcze przyda.
Bravik
Mistrz Ligi Mistrzów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bravik » 26.11.2022 12:54

mchrob napisał(a):
Bravik napisał(a):mchrob, to zapytanie było z lipca. :oczko_usmiech: :papa:

Nikt nie jest nieomylny. :oops: Zobaczyłem to jak już odpisałem :oczko_usmiech:
Ale może się komuś jeszcze przyda.

A swoją drogą, ciekawe jaką trasę MaWe89 wybrał? :wink:
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 28.07.2024 11:13

W GM widzę, że droga D1 nad Jeziorem Peruca zamknięta. Nie da się przejechać? Będę jechał z Plitvic i Google kieruje w Kninie na 33 Drnis. To samo w Sinj, odcinek D1 zamknięty. Tam jest wahadło czy zamknięcie?
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.07.2024 13:12

Pokaż o który odcinek Ci chodzi (zrzut z mapy). Częściowo tamtędy jechałam 1,5tyg temu.
wielbiciel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wielbiciel » 28.07.2024 14:30

Pewnie chodzi o ten kawałek drogi:
https://www.google.com/maps/place/Vrlik ... &entry=ttu
Wygląda to na remont drogi, bo odcinek się przesunął bardziej na północ niż był miesiąc temu.
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 28.07.2024 15:44

To nie jechałam tą drogą. Ze Splitu do Knin navi (opcja bezpłatnych dróg) poprowadziła nas na Drniś.
W Splicie na rondzie (tym dużym przy obwodnicy) zamknięty zjazd na Solin.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 28.07.2024 17:11

Dżejan napisał(a):W GM widzę, że droga D1 nad Jeziorem Peruca zamknięta. Nie da się przejechać? Będę jechał z Plitvic i Google kieruje w Kninie na 33 Drnis. To samo w Sinj, odcinek D1 zamknięty. Tam jest wahadło czy zamknięcie?

Jechałem pod koniec czerwca D1 i wszystkie moje nawigacje (WAZE, GM i fabryczna z KIA) prowadziły w ten sposób https://maps.app.goo.gl/jCAt8U8MokAd9R6S9 . Według HAK remont będzie trwał do 30 września:
"Radovi - privremena prometna signalizacija.
Zbog radova na DC1 u mjestu Vrlika preusmjerava se tranzitni promet sa državne ceste DC1 na obilazni pravac od dana 27.05.2024. Obilazni pravac za tranzitni promet: Klis Grlo – Muć – Drniš – Knin.
"
Dżejan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dżejan » 30.07.2024 21:18

Dzięki, chciałem z Plitvic dojechać do Podgory bez autostrad ale widzę, że trzeba będzie wjechać na nią kawałek. Pewnie w Dugopolje.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 30.07.2024 22:27

Dżejan napisał(a):Dzięki, chciałem z Plitvic dojechać do Podgory bez autostrad ale widzę, że trzeba będzie wjechać na nią kawałek. Pewnie w Dugopolje.

Z Makarskiej w tym roku jechałem do Splitu w ten sposób https://maps.app.goo.gl/bXrRqiKiH5Ri6cRU9
Nwigacja pokazywała szybciej niż przez centrum Omiša, no i chciałem się przejechać nową obwodnicą 8)
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 12.11.2024 14:09

Dzień dobry,
pozwolę sobie odkopać ten wątek :)

Czy ktoś z Szanownych forumowiczów mógłby polecić jakieś miejsce na postój przy "starej" drodze nr 1 między Gracac a Sinj?
Idealne byłoby miejsce z pizzą i frytkami ale i placem zabaw dla dziecka. Czy ktoś kojarzy takie miejsce?
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 12.11.2024 15:01

Tofik_83 napisał(a):Dzień dobry,
pozwolę sobie odkopać ten wątek :)

Czy ktoś z Szanownych forumowiczów mógłby polecić jakieś miejsce na postój przy "starej" drodze nr 1 między Gracac a Sinj?
Idealne byłoby miejsce z pizzą i frytkami ale i placem zabaw dla dziecka. Czy ktoś kojarzy takie miejsce?

MOP-a jako takiego na tym odcinku raczej nie znajdziesz 8) . Szukaj raczej czegoś w wioskach lub miasteczkach przez które się przejeżdża np w Knin.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

wycięte z FAQ: Dojazd starą drogą przez Plitvice i Knin. - strona 16
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies