No to dlaczego nie autostradami?
Co jest takiego extra w tej trasie prócz częściowego podróżowania drogami nie płatnymi?
estre napisał(a):Zamiast bulić za autostradę chcieliśmy zanocować w drodze powrotnej w okolicach Plitvickich i pozwiedzać. A do spróbować jechać w miarę ciągiem starą drogą.
estre napisał(a):Jedziemy w sierpniu pierwszy raz do Chorwacji.
Wstępnie zaplanowałam sobie trasę taką: https://goo.gl/maps/XVoTZ
Teraz pytanie, czy to jest w ogóle realne, żeby przejechać taką trasę bez nocowania po drodze? ewentualnie jakaś drzemka 3 godzinna wchodzi w grę. Do tej pory prowadziłam głównie autostradami na podobnych dystansach, tu jednak sporo kręcenia.
I czy ewentualnie wprowadzić jakieś modyfikacje do trasy czy tak jest ok?
FUX napisał(a):Spanie w Rastoke proponuję. Jedno popołudnie wystarczy na zwiedzenie. Warto.
Plitvice Was zmęczą. To kilka godzin.
estre napisał(a):To też dlatego chciałam podpytać o ewentualną modyfikację trasy
Chcemy spróbować jechać starą drogą, zawsze w razie czego można wskoczyć na autostradę.
A taka droga jest chyba ciekawsza i mniej monotonna niż autostrada.
Alize 1800 napisał(a):FUX napisał(a):Spanie w Rastoke proponuję. Jedno popołudnie wystarczy na zwiedzenie. Warto.
Jaka cena w Rastoke za 2+2 i w jakim miejscu - może jakiś adres?
A może bliżej: Rakovica, Grabovac?
FUX napisał(a):estre napisał(a):Zamiast bulić za autostradę chcieliśmy zanocować w drodze powrotnej w okolicach Plitvickich i pozwiedzać. A do spróbować jechać w miarę ciągiem starą drogą.
130 zeta w koszcie urlopu to jeden obiad.
Spanie w Rastoke proponuję. Jedno popołudnie wystarczy na zwiedzenie. Warto.
Zrobisz jak uważasz.
estre napisał(a):Tak się szuka w Internecie w telefonie.
Na 26 sierpnia nam coś trzeba. Od Plitvic w stronę Polski.
viltob08 napisał(a):estre napisał(a):Tak się szuka w Internecie w telefonie.
Na 26 sierpnia nam coś trzeba. Od Plitvic w stronę Polski.
znajomi spali w zeszłym tygodniu i byli zachwyceni załatwiali 3 dni wcześniej.
estre napisał(a):
Bardzo, bardzo dziękuję!
To teraz jeszcze jedno pytanie. Czy lepiej jest jechać tak jak wytyczyłam drogą nr 60 przez Trilj, czy może jechać dalej Jedynką i potem wlecieć w Ósemkę i wzdłuż morza? Która droga jest Waszym zdaniem lepsza?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi