beakarp napisał(a):Ile czasu może zająć przejazd z Grazu/ tam mamy nocleg/ na Makarską starą drogą?. Zdążymy dojechać przed północą /wyjazd z Grazu po śniadaniu/?
Spokojnie zdążycie. Droga powinna wam zająć ok 8 godzin +/-1
damianrej napisał(a):My co roku wracamy starą drogą z Mariny
damianrej napisał(a):Najlepszą przygodę mieliśmy 2 lata temu jak wracając właśnie drogą D1 nawigacja nagle stwierdziła że krócej będzie jak skręcę wprawo, a ja z kolei stwierdziłem że na powrót możemy zobaczyć jeszcze coś nowego i jej posłuchałem. Jakie było nasze zdziwienie gdy na końcu drogi zobaczyliśmy znaki mówiące o zaminowaniu terenu )
Wiktoria napisał(a):Dobra, kto pomoże blondynce?
Mamy obrany kierunek--> Brela
Szukam teraz dojazdu.
Jedziemy w dwie rodziny, Oplem Vivaro- co niestety podniosło nam koszty do opłacenia na bramkach w Cro.
Jedziemy przez Węgry.
Wertując forum znalazłam możliwość przejazdu przez Chorwację starą droga nr 1.
Nie chcę jechać całej trasy tą drogą bo się boję takich krętych dróg - a to też wyczytałam na forum
Mam kilka wymysłów i potrzebuję podpowiedzi czy one mają sens. Czy warto pewne odcinki autostrady zmieniać na krajówkę. Czy w ogóle to ja dobrze sobie wszystko odczytałam
1) Cała trasa autostradą:
a4- Gorican-Zagrzeb (czy to jest zjazd Sveta Helena?)
potem jadę darmową(?) obwodnicą i wjeżdżam w Lucko na a1 i jadę do Sestonovać?
2) wersja ta ma taki sam początek i nawet wjadę w Lucko na A1 ale zjadę w Karlovac i pojadę już drogą nr 1 do Gornja Ploca. tam znów wjadę na A1 i już pojadę do Sestanovac.
3) w tej wersji pojadę A4 do Zagrzebia i potem już drogą nr 1 do Gornja Ploca. tam wbiję na A1 już do Sestanovac.
4) w tej wersji nie będę jechać nawet A4. od Letenye pojadę drogą nr 1 do Gornja Ploca i dopiero tam A1.
czy ktoraś trasa ma sens ? dokąd mogę jechać starą drogą żeby nie trafić na najgorsze kręcioły? Czy do Gornja Ploca dojadę spokojnie?
Bo dalej do Knin i Lozovac to już chyba mogę sobie darować jeśli chcę jechać bez czarnych myśli?
dids76 napisał(a): W ubiegłym roku jechałem właśnie D1 od Karlovaca przez Knin, Sinj aż do Splitu, dlatego tak napisałem.
Wiktoria napisał(a):dzięki raz jeszcze dids.
kodens ceny sobie sprawdziłam ale dzięki
dobra to teraz kolejne pytanie
Ustalone na razie, że jedziemy autostradą do Karlovac. (62k+34k)
Potem jedziemy D1 przez Knin, Sinj i w Brnaze zjeżdżamy w stronę Splitu ale w Dugopolje wjeżdżamy na a1 i jedziemy do Sestanovac.
czy ja to dobrze czytam na mapie? bo przyznaję, że z mapa to ja jestem na bakier
(jadąc autem jako super, extra pilot przy każdym zakręcie muszę też przekręcić mapę bo inaczej się gubię )
Cennik z Dugopolje do Sestanovac pokazuje 26 k???? czyli w sumie wyszło by mi 122 k?
Ale mniejsza z ceną. teraz chciałabym wiedzieć ile dłużej pojadę tą trasą w porównaniu do całej trasy autostradami? da się to jakoś w przybliżeniu określić?
paulr napisał(a):natomiast wjechanie na autostradę w Dugopolje niewiele daje według googla są to 4 minuty i ponad 10km więcej więc jak już to chyba warto całkiem ominąć tą autostradę:)
Wiktoria napisał(a):paulr napisał(a):natomiast wjechanie na autostradę w Dugopolje niewiele daje według googla są to 4 minuty i ponad 10km więcej więc jak już to chyba warto całkiem ominąć tą autostradę:)
No to wymyśliłam
Ok, więc autostradami do Karlovac a potem już jedynką nach konstancin, tfu.... nach Brela
a z Gorican do Breli pokazuje mi ponad 500 km a nie 400
Z Karlovac do Breli A1 wychodzi 383 km/ 4 godz, 38 min.
ta sama trasa D1 pokazuje 346 km/ 5 godz. 4 min.
jeszcze muszę to sprzedać moim kierowcom
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi