kuba80 napisał(a):Fish "sricnic" nadal aktualny opis - OPIS
Tyle, że aktualnie przed rejsem pytają czy chcesz kuciaka czy rybę. Niby większość narzeka, ale mimo wszystko warto. Po powrocie na statek czeka cię "fish picnic" Lepiej być wcześniej i nie stać w kolejce po żarcie i wino w kubku.
Dalej wyspa Brac. Nie żałuj na taksówkę wodną kilku złotych (plaża Zlatni Rat), szkoda czasu na dojście do plaży. Przy zejściu ze statku informują o tym, a taksówki już czekają. Dłużej się pomoczysz przy fajnych falach - dla mnie było to super. Jako, że upałów nie znoszę dopiero za 3 podejściem w CRO zdecydowałem się na taki rejs. Błąd ! Zajmuj miejsce na górnym pokładzie - miło wieje i jest lepiej jak w klimatyzowanych pomieszczeniach poniżej, o widokach nie wspomnę. Schodząc na ląd zachowuj się jak niemiec na urlopie tj. zostaw na ławce / stole: koszulkę, ręcznik, aparat - cokolwiek żeby nie zajęli Twojego miejsca gdy już wrócisz. Obawy o kradzież zostaw w PL
Wjazd na Sv. Jure w tym roku 50 kn od osoby. Na końcu promenady w Makarskiej po lewej macie punkt informacyjny co jak i za ile. Pieszo odradzam. Wyczerpanych rowerzystów mijaliśmy na 6 km (z 23), kilka wynajętych skuterów stało na punkcie kontrolnym jakoś w połowie drogi - przesiedli się do busików.
pzdr
aandron napisał(a):witam
za kilka dni wybieramy sie do Makarskiej autobusem z noclegiem
nie chce korzystac z wycieczek oferowanych z biura podróży ,wole na wlasną ręke zdecydowac kiedy i gdzie pojade
i teraz pytanie : czy ktoś sie orientuje jakie sa ceny połączeń np. do Dubrovnika lub na Plitwickie Jeziora?
można niby kupić przez internet na stronie przewoźnika ,ale jestem troche sceptyczny...
Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne