Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycieczki Fakultatywne

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gosienka_krk
Podróżnik
Wycieczki Fakultatywne

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosienka_krk » 04.07.2007 14:06

Witam!
W piątek jade do Chorwacji do Podgory i powiedzcie mi na jaką wycieczke fakultatywą warto sie skusić? Napewno wybiore sie do Dubrovnika, i na Wodospady na Rzece Krka (warto?) i kusi mnie tez Fish Picnic, był ktoś może na tej wycieczce?
Będe wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam!!!
Washi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Washi » 05.07.2007 17:58

gosienka_krk napisał(a):Witam!
W piątek jade do Chorwacji do Podgory i powiedzcie mi na jaką wycieczke fakultatywą warto sie skusić? Napewno wybiore sie do Dubrovnika, i na Wodospady na Rzece Krka (warto?) i kusi mnie tez Fish Picnic, był ktoś może na tej wycieczce?

Ja Ci zycze by udalo Ci sie wyjechac gdziekolwiek, mi i mojej lepszej polowce w ub. roku mazyly sie plitvickie jeziora, wodospady Krka i jeszcze jakies inne ale po kolei byly odwolywane - za malo chetnych :(

Jedynie Fish Picnic dochodzil do skutku, ale niestety planowalismy go na przedostatni dzien przed wyjazdem a jak sie okazalo byl to jedyny dzien burzowo/sztoemowy w czasie naszego pobytu i rowniez nie doszedl do skutku. Ale i tak bylo zajefajnie ;)
DiDablju17
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) DiDablju17 » 08.07.2007 09:11

Proponowałbym odwiedzić Jeziora Plitvickie, ale uważam, że fish picnick to dobry pomysł Ja byłem na nim i było super
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 18.07.2007 17:38

Podjechaliśmy 60 km do Murteru i wybraliśmy stamtąd się na 9 godzinny rejs na Kornati.
Wspaniałe :!: :!: :!:
W cenie kieliszek rakiji ( no może więcej :lol: ), obiadek ryba i dużo wina w Vrulje, oraz przystanek pływacki w błękitnej lagunie na wyspie Levrnaka. Cudo :boss: :boss:
Na oko 25 letni kapitan / sternik robił takie manewry że szczęka mi opadała, w kilku językach tłumaczył gdzie jesteśmy itd.
Wojtek44
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek44 » 15.08.2007 22:48

felder*eagles napisał(a):Podjechaliśmy 60 km do Murteru i wybraliśmy stamtąd się na 9 godzinny rejs na Kornati.
W cenie kieliszek rakiji ( no może więcej :lol: ), obiadek ryba i dużo wina w Vrulje, oraz przystanek pływacki w błękitnej lagunie na wyspie Levrnaka. Cudo :boss: :boss:
Na oko 25 letni kapitan / sternik robił takie manewry że szczęka mi opadała, w kilku językach tłumaczył gdzie jesteśmy itd.

Możesz napisać ile taka wycieczka kosztuje, o której rano wypływa, i jakim statkiem płyneliście. Chciałbym w tym roku się wybrać na taki rejs z 4-letnią córką. Żona musi zostać na lądzie, bo źle znosi rejsy statkami.
Buber
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Buber » 15.08.2007 22:58

Z Podgory chyba najlepiej skusić się na Świętego Jerzego i ..... Mostar.
Napisz jak było na fish-pikniku :D :wink: .
:papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 15.08.2007 23:01

gosienka_krk napisał(a):Witam!
Będe wdzięczna za pomoc
Pozdrawiam!!!

wycieczki fakultatywne z biura w Podgorze

http://www.argolatours.com/izleti.htm

:papa:
Doctor Wu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Doctor Wu » 16.08.2007 18:23

Wojtek44 napisał(a):
felder*eagles napisał(a):Podjechaliśmy 60 km do Murteru i wybraliśmy stamtąd się na 9 godzinny rejs na Kornati.

Możesz napisać ile taka wycieczka kosztuje, o której rano wypływa, i jakim statkiem płyneliście. Chciałbym w tym roku się wybrać na taki rejs z 4-letnią córką. Żona musi zostać na lądzie, bo źle znosi rejsy statkami.

W sezonie kosztowało 250 kun od dorosłego. Dziecko 4 letnie popłynie za darmo. Statek nazywał się Barbarinec albo Barbarinac, nie pamiętam. Charakterystyczny wygląd - cały w drewnie, z górnym pokładem. Rejs zaczyna się o 9.00 i trwa do 18.00. Na pokład weź jakieś zabawki dla dziecka bo może się nudzić, to nie jest wodolot i płynięcie może trochę się dłużyć. Picie ( alko i non alko ) można kupić na statku, albo zabrać swoje napoje i jedzenie.
W porcie Murter trzeba iść betonowym molem w głąb morza, statki wycieczkowe cumują na końcu kei. Sądzę że można iść w ciemno, w tym samym kierunku startowały 3 statki.
Statek najpierw płynie na zewnątrz archipelagu, wzdłuż klifów. Potem kieruje się na ''miejscowość'' Vrulje, tam jest obiad ( ryba albo mięso z grila, chleb, wino i woda, sałatka ). W osadzie nie ma prądu, zwróć uwagę na panele słoneczne, to ich jedyne źródło prądu. Potem kieruje się na wyspę Levrnaka, gdzie znajduje się piaszczysta zatoka. Tan 1,5 godziny na pływanie. Potem powrót na 18.
Niestety skasowałem namiary telefoniczne na agencję, al ewydaje mi się że to tu :
Travel agency "ARTA"
Podvrtaje 21
22243 Murter
CROATIA
tel ++ 385 (0)22 436 544
fax ++ 385 (0)22 436 545
(summer office)

mob ++ 385 (0)91 590 5959
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

no i parę fotek

klify
Obrazek

statek Barbarinec przycumowany we Vrulje
Obrazek

plaża na Levrnace
Obrazek

Pozdrowienia

Powrót do Chorwackie ABC

Wycieczki Fakultatywne
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone