Wycieczka z Makarskiej do Dubrovnika autobusem?
napisał(a) tost999 » 03.09.2013 16:19
Witam, w tym tygodniu z moją dziewczyną jedziemy na wycieczkę do Makarskiej. Niestety nie wybieramy się tam samochodem a autokarem. Będąc na miejscu chcieli byśmy zobaczyć między innymi Dubrownik i zastanawiamy się czy lepiej jest kupić wycieczkę w biurze podróży czy może pojechać tam autobusem. Tutaj zaczynają się moje pytania do Was
. Ile mniej więcej może kosztować taka wycieczka, bo na stronie np. gandalftravel jest podane 30 euro? Czy chodząc po Makarskiej da się znaleźć jakieś tańsze wycieczki w innych biurach? Od razu zaznaczę, że nie zależy nam na tym aby ewentualny przewodnik mówił po polsku, angielski nie sprawia nam problemów. My skłaniamy się raczej ku podróży na własną rękę autobusem. Jednak nie wiemy ile taka podróż może kosztować z racji tego, że Dubrownik jest dość daleko od Makarskiej no i nie wiem czy są tam do opłacenia jakieś wstępy. Gdzieś znalazłem informację, sprzed 4 lat, że ktoś jadąc z Dubrovnika do Splitu zapłacił 100 kun, a z racji tego, że Makarska jest bliżej to kosz był by raczej mniejszy. Ale jak już napisałem to było 4 lata temu. Następne pytanie dotyczy zniżek. Jesteśmy studentami i ciekawi nas czy w Chorwacji możemy liczyć na jakieś zniżki np. w tym autobusie. Chciałem jeszcze zapytać czy w Makarskiej jest duża ilość miejsc gdzie da się płacić kartą? Chodzi mi o sklepy spożywcze i restauracje. Z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi i sugestie
.