Hej! Pierwszy raz jadę do Chorwacji, dlatego zdecydowałam się na biuro podróży żeby zobaczyć czy mi się spodoba. Zastanawiam się nad jedną z wycieczek objazdowych na 10 dni (z czego 2 w autokarze). Czy mógłby wypowiedzieć się ktoś kto był na podobnej wycieczce z Itaką (ta oferta jest nowa) i opisać jak to wyglądało. Wiem że w internecie jest sporo opinii. Na stronie biura przeważają pozytywne, co mnie nie dziwi, za to na różnych forach jest dużo skarg, ale praktycznie brak o Chorwacji, dlatego zakładam ten temat.
1. Najbardziej interesuje mnie jakość hoteli. Gwarantują **/***. Nie jestem osobą bardzo wymagającą, oczekuje jedynie żeby pokój był czysty, tak samo łazienka - beż żadnych grzybów i wygodne łóżko.
2. Przedostatniego dnia będziemy na Korculi, prawdopodobnie Vela Luka (wywnioskowane na podstawie podanych Hoteli przy innych wycieczkach) - tutaj chciałabym wiedzieć czy są w okolicy jakieś kluby i puby i ew. jedno "must see" w mieście.
3. Jakiej klasy jest autokar? Spędzimy w nim sporo czasu, więc dobrze by było wiedzieć czy jest bardzo ciasno czy do przeżycia (nie wiem jak przeżyje w jednej pozycji na trasie do i z Chorwacji). Podobno postoje co 4h. To może wydać się śmieszne, ale czy mają w autokarach wifi, albo jakiś punkt gdzie można by naładować tel. Nie jestem jakimś maniakiem telefonicznym, ale obecne smartfony trzymają jakieś 1,5 dnia, a w razie "w" lepiej mieć kontakt ze światem (mam manie ciągłego naładowania tel, szczególnie na wyjazdach, 20% to już "panika" )
4. Jak sobie radzić gdy pilot wycieczki okaże się nie najlepszy?
5. Średni przedział wiekowy na takiej wycieczce? (ja +2 osoba: 25-30)
6. Inne przydatne informacje, o których warto wiedzieć jadąc na tego typu wycieczkę.