Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycieczka objazdowa 2013

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Olisia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Olisia » 14.02.2014 10:05

Z ogromną przyjemnością dołączam do śledzących tą relację, piękne miejsca i fotki cudne :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 14.02.2014 10:29

andeo napisał(a):Wybieramy się na cały dzień do Parku Narodowego Jezior Plitwickich...tam jest przepięknie

Przepięknie. :mrgreen:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.02.2014 18:19

Olisiu zapraszam :)
zostało mi tylko zrelacjonować krótko Trogir , rejsik i koniec naszej pierwszej przygody z tymi pięknymi zakątkami świata :oczko_usmiech:
gabrysia111
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gabrysia111 » 14.02.2014 18:39

Witam, to i ja zasiadam i na cd czekam :)

muszę przeczytać sobie Twoją całą relację,jak dodaje się zakładkę do obserwowanych? :oops:[/quote]
Musisz otworzyć stronę ,którą chcesz dodać, klikasz prawą stroną myszki ,wyskakuje ci okienko klik na"dodaj zakładkę do tej strony" wyskoczy kolejne okienko klik w gotowe i to tyle. :papa:
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.02.2014 19:06

hej gabrysiu cieszę się ,że dołączyłaś.
Wiesz ,to dodawanie do zakładek ,to dodało mi w kompie moim,a chodziło mi ,żeby dodać tu w Cro pl ,w panelu użytkownika,jest opcja obserwowane ,zakładki...nie wiem jak to się robi :) ale dzięki za pomoc.
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 14.02.2014 19:43

Jeszcze tego samego dnia jedziemy do Trogiru,chyba nawet bardziej podobał mi się niż Split,który jakoś tak nie zachwycił mnie 8)
sympatyczny przewodnik w ekspresowym tempie oprowadza nas po mieście ,w czasie wolnym wchodzimy na wieżę Katedry św Wawrzyńca skąd rozciąga się piękny widok na starówkę.Potem jemy pyszną pizzę ,popijamy piwkiem i idziemy na zbiórkę,żeby udać się nad Cetinę.
Załączniki:
DSC_0149 (2).JPG
DSC_0152 (2).JPG
Patron miasta Trogiru Jan. Brama Lądowa.
DSC_0203 (2).JPG
DSC_0256-crop.JPG
DSC_0261 (2).JPG
DSC_0259.JPG
P7170077.JPG
P7170089.JPG
P7170085.JPG
DSC_0179.JPG
P7170064-crop.JPG
Klapa czyli chór męski
DSC_0196.JPG
P7170093.JPG
:)
Marlee
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlee » 14.02.2014 21:06

Wspaniała relacja z pięknych miejsc :)
CroAna
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CroAna » 15.02.2014 00:00

bardzo piękne ujęcia! jeszcze, jeszcze :lol: :papa:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 15.02.2014 08:19

qrde, w sumie całkiem dobrze zaplanowany ten wyjazd z BP,
myślę, że dla pierwszoroczniaka w sam raz, więc polecę znajomym,
ciekawy jestem jak czasowo to wszystko wychodziło i ile w danym miejscu było czasu na zwiedzanie,
a wycieczka do Plitwic to już w ogóle zaskok, trochu z tego południa gnaliście
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 15.02.2014 09:12

MARK1 napisał(a):Ciekawe zdjęcia - bardzo fajne ujęcia Dubrownika :idea:
Mam pytanie o wjazd - Ile kosztuje wjazd na górę ? Oczywiście kolejką , nie samochodem :lol:

Autem możesz wjechać na darmo ;)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.02.2014 09:53

dziękuję Marlee ,CroAna dziękuję,no tylko jeszcze kawałeczek został i wracamy do domu :(
te kiero tez mi się wydaje,że wycieczka godna polecenia,bo program wg mnie jest super.my byliśmy w sezonie,ale wiem od znajomych i jeszcze z jednego bloga,że taka sama wycieczka poza sezonem,np w czerwcu,wygląda jeszcze lepiej.my nie mieliśmy czasu na płynięcie łodzią w Dubrovniku,a znajomi płynęli,nie byłam w Budvie przywitać się z baletnicą,a można było,w czerwcu sa do dyspozycji często fajniejsze hotele,jednej wycieczce udało się nawet wygospodarować dodatkowy czas na wycieczkę do Szybenika ,poza programem.także wszystko zależy od pilota,od czasu,od korków...Pytałeś jak z czasem...my w kilku miejscach chcielibyśmy mieć go więcej,wiadomo :),ale były cele do zdobycia i trzeba było się tego trzymać,bo większa grupa ok 50os,jak każdy chciałby robić to co chce ,to nic by ze zwiedzania nie było :)
Także w praktyce wyglądało to tak,że w każdym miejscu spotkanie z przewodnikiem ,spacer z nim ok 1-1,5 godz,a potem tyle samo czas wolny czyli też ok 1 -1,5 godz.wiadomo w Peraście czy Plitvicach więcej czasu,bo na to mieliśmy cały dzień.Plitvice to był nasz najdłuższy przejazd chyba ok 4 godz w autokarze.

banankochan to prawda,teraz już wiem,że można wjechać samochodem,w tym roku będziemy w Dubroviku i chyba właśnie tak zrobimy :)
:papa:
emi13214
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) emi13214 » 15.02.2014 10:08

Bardzo fajna relacja, śliczne zdjęcia. I wiele ciekawych informacji ( np. legenda z Kotoru - byłam tam ale jej nie znałam, ponieważ nie miałam przewodnika).
Część Twojej trasy zaliczyłam w 2013 roku i chętnie sobie te miejsca przypominam.
Dzięki!!!!
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 15.02.2014 10:57

andeo napisał(a):dziękuję Marlee ,CroAna dziękuję,no tylko jeszcze kawałeczek został i wracamy do domu :(
te kiero tez mi się wydaje,że wycieczka godna polecenia,bo program wg mnie jest super.my byliśmy w sezonie,ale wiem od znajomych i jeszcze z jednego bloga,że taka sama wycieczka poza sezonem,np w czerwcu,wygląda jeszcze lepiej.my nie mieliśmy czasu na płynięcie łodzią w Dubrovniku,a znajomi płynęli,nie byłam w Budvie przywitać się z baletnicą,a można było,w czerwcu sa do dyspozycji często fajniejsze hotele,jednej wycieczce udało się nawet wygospodarować dodatkowy czas na wycieczkę do Szybenika ,poza programem.także wszystko zależy od pilota,od czasu,od korków...Pytałeś jak z czasem...my w kilku miejscach chcielibyśmy mieć go więcej,wiadomo :),ale były cele do zdobycia i trzeba było się tego trzymać,bo większa grupa ok 50os,jak każdy chciałby robić to co chce ,to nic by ze zwiedzania nie było :)
Także w praktyce wyglądało to tak,że w każdym miejscu spotkanie z przewodnikiem ,spacer z nim ok 1-1,5 godz,a potem tyle samo czas wolny czyli też ok 1 -1,5 godz.wiadomo w Peraście czy Plitvicach więcej czasu,bo na to mieliśmy cały dzień.Plitvice to był nasz najdłuższy przejazd chyba ok 4 godz w autokarze.

banankochan to prawda,teraz już wiem,że można wjechać samochodem,w tym roku będziemy w Dubroviku i chyba właśnie tak zrobimy :)
:papa:

Jak byś jechała to słynna ósemką jedziesz w stronę Czarnogóry i zbliżając się do końca Dubrovnika po lewej stronie będzie taki mały drogowskaz z napisaem BOSANKA więc skręcasz i śmigasz cały czas pod górę :)
andeo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) andeo » 15.02.2014 11:13

emi bardzo mi miło,że się podobało :)
banankochan zapiszę sobie w notatkach to co napisałeś,gdzieś czytałam,że z parkingiem też nie powinno być problemu tam na górze?
banankochan
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) banankochan » 15.02.2014 11:27

andeo napisał(a):emi bardzo mi miło,że się podobało :)
banankochan zapiszę sobie w notatkach to co napisałeś,gdzieś czytałam,że z parkingiem też nie powinno być problemu tam na górze?

Chyba raczej nie powinno być problemu, bynajmniej jak ja byłem to wiekszego problemu aby zaparkować to nie było, a widoczki przepiękne :hearts:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Nasze relacje z podróży

Wycieczka objazdowa 2013 - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone