napisał(a) megidh » 22.05.2014 09:11
Witaj andeo
Już przeczytałam całą Twoją relację. No faktycznie wiele miejsc zwiedzania nam się pokryło. Fajnie jest przeczytać wrażenia innych z miejsc, w których się było samemu. Można dokonać porównania. Mamy takie same odczucia, jeśli chodzi o wycieczki zorganizowane. Zbyt mało czasu. Ale takie z założenia są te wycieczki. Pokazać jak najwięcej w jak najkrótszym czasie. My w tym roku odpuścimy sobie wycieczki fakultatywne i będziemy organizować sobie czas indywidualnie. Będziemy w Omisu, więc zachwalany przez Ciebie rejs po Cetinie jak najbardziej wchodzi do naszego programu. Napisz, co to za budki nad Cetiną pokazałaś na jednym ze zdjęć (czyżby wędkarze?).
Coś ciągnie mnie do Kotoru. Myślę że te mury, które zobaczyłam na Twoich zdjęciach. Mam jakąś słabość do murów. Bo oczywiście mury w Dubrowniku czekają. A te agrafki kotorski – cudo. No ale to nie w tym roku.
Super ujęcia z drogi do Medjugorie, a szczególnie ostatnie zdjęcie (pola w zakolu rzeki).
Zazdroszczę całego dnia spędzonego w Plitwicach i pięknej tam pogody. W drodze do Omisu zatrzymamy się tam, ale też tylko na kilka godzin. Mam nadzieję zobaczyć coś innego niż poprzednim razem no i oczywiście liczę na piękną pogodę.
Co do Splitu, to przyznam się, że tak jak i Ciebie, nie zauroczył mnie. Ale myślę, że to wrażenie jest wynikiem tempa zwiedzania i braku możliwości posiedzenia i delektowania się tym miastem. W tym roku pojedziemy tak indywidualnie na cały dzień, więc będę miała możliwość sprawdzenia w praktyce swojej teorii. Mam nadzieję, że się sprawdzi i że Split zwiedzany lajtowo pozwoli się sobą zachwycić.
Na Twoich zdjęciach widać, że w Trogirze zaśpiewała Wam ta sama Klapa, co nam. Niestety nie wiem, jak się ta Klapa nazywa (może Ty wiesz).
Bardzo fajna ta Twoja relacja. Czekam na tegoroczną i życzę udanego wyjazdu.