Na wstępie witam wszystkich, po przejżeniu tematów z lpg niestety nie znalazłem jakichś wmiare aktualnych danych co do stacji w Słowenii wiec postanowiłem napisać.. jak by ktoś mogł mi powiedzieć gdzie w nocy zatankować lpg na słowenii ? Trase robie taką: Z domu do granicy PL/CZ, przed granicą CZ tankowanie - Chałupki, w CZ przed granicą A tankowanie - Mikolov, A cała do słowenii i dalej... hmm 330km z mikolova do mariboru wiec tankować trzeba bedzie szybko (zbiornik na jakieś 350km)
Wiec powiedzcie mi gdzie tu wlać ? Bo jak zatankuje w mikolovie na czechach chciałbym przejechać całą austrie bez tankowania, bo cena 3,5zł/L za LPG mi sie nie widzi no ale koło mariboru mi braknie lpg wiec... problem, bedzie tam gdzieś stacja żeby można było wlać o 3-4 w nocy ?
Czy wogole moje przemyślenia po przeczytaniu kilkunastu stron waszego forum są trafne ?
A i tak wogole jeszcze nie znalazłem info nigdzie o końcówki do LPG, czy wszyscy mają takie jak u nas ? czy trzeba jakieś przejściówki czy inne badziewie kombinować ?
I tu mam pytanie jeszcze czy jechać do Ljubliany i dalej na Jelsane i dopiero tu do chorwacji (Jade na Krk) czy jechać na Ptuj i Zagrzeb ? Bo droga kilometrowo podobna (1107km/1101km) tylko nie wiem czy to sie opłaca jechać przez Ljubliane czy Wlać w słoweni tylko 10L lub przejechac na pb95 te 70km i dojechać do chorwacji w zatankować za 2,80 ?
No i ostatnie pytanie czy w słowenii kupować winiete i walić na autstrade czy przejechać 437'ką i 710'tką i nie kupować winiety ?