Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wycieczka do Trogiru, czy warto pokusić się o Split?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 12.07.2015 19:09

Nie pomagacie :)
Split już widzieliśmy - piękny. Mieliśmy też jechać do Trogiru, ale dzieciaki padły ze zmęczenia więc odpuściliśmy.
Czy Szybenik czy Trogir ciągle nie wiem. Szybenik blisko, a Trogir bardzo chciałbym zobaczyć. Jak znam życie to wybór będzie zależny od kondycji młodzieży.

Pozdrawiam
A&S
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) A&S » 12.07.2015 19:19

Ciężko będzie pomoc bo każdy ma inny gust i każdemu co innego się podoba :) A prawdopodobieństwo że ktoś tu w 100% trafi w Twój gust nie mam pojęcia jakie jest ale pewnie niskie :P Dlatego polecam spiąc młodzieży tyłki i pojechać tu i tu! Jak juz taszczyliście się ponad 1000 km to na miejscu odległości nie powinny mieć już znaczenia - wystarczy wcześniej wstać jak trzeba dalej podjechać :)

Na mnie np Split strasznego wrażenia nie zrobił :)
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 12.07.2015 19:36

ogi napisał(a):Czy Szybenik czy Trogir ciągle nie wiem.

Jeżeli w grę wchodzi jedno miejsce.......zdecydowanie Trogir.
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 12.07.2015 19:50

anakin napisał(a):
ogi napisał(a):Czy Szybenik czy Trogir ciągle nie wiem.

Jeżeli w grę wchodzi jedno miejsce.......zdecydowanie Trogir.

Oba warte zobaczenia, ale które bardziej się spodoba to kwestia gustu :wink:
ogi - najpierw jedno, za rok drugie :papa:
casch
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) casch » 12.07.2015 19:52

Trogir ok i Split ok warto pojechac w oba te miejsca
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.07.2015 22:39

ogi napisał(a):Czy Szybenik czy Trogir ciągle nie wiem. Szybenik blisko, a Trogir bardzo chciałbym zobaczyć. Jak znam życie to wybór będzie zależny od kondycji młodzieży.

Jeżeli kryterium ma być "kondycja młodzieży" to dla słabszej kondycji Trogir (mniejszy i płaski),a dla lepszej kondycji Šibenik (większy i górzysty).
ogi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ogi » 13.07.2015 19:46

Dziękuję za wszystkie głosy.
Wybór z konieczności padł na Trogir. Chyba miałem zbyt duże nadzieje związane z tym miastem, albo już byłem zmęczony. Ważne, ze byłem i zobaczyłem.

Szybenik ... może kiedyś :)

Pozdrawiam

PS
Pozdrowienia dla kolegi Guregori74, auto widziane na parkingu w Trogirze :)
Onlyhope
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Onlyhope » 08.08.2015 19:55

Kochani od 7 dni albo już 7 dni jesteśmy w sibeniku,jutro przenosimy się do kasteli aby zwiedzać trogir i split . Skorzystam z waszych rad i będę szukała parkingów jakie polecacie. Bylismy w krka,kninie, brodaricy, krapanj, skardin i oczywiście zwiedzilismy cały szybenik łącznie z twierdza nad miastem w której nagrywano epizod gry o tron. Przed nami kolejne 4 dni przygód: )
hannah
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) hannah » 08.08.2015 21:10

Kastele są też fajne i urokliwe szczególnie Kastel Stari
Onlyhope
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Onlyhope » 09.08.2015 06:22

Właśnie w kastel stari nocujemy.plan jest taki dziś przyjazd po drodze zanim zajedziemy odwiedziny w primosten później wypakowanie w kastel stari i po godzinie odpoczynku lecimy na trogir aby zobaczyć go popołudniu i wieczorem bo zoataniemy tam do 21.jutro wycieczka do solin i może zahaczymy o jaskinie obok splitu polecana przez jedna osobę w tym poscie.po powrocie czas na kastel stari. Kolejny dzień to wycieczka do splitu tu przeznaczam cały dzień. A w ostatni dzień naszych wakacji wyjazd do omis i wejście na fortece starigrad oraz skorzystanie z plaży po wycieczce. Taki plan na ostatnie 4 dni urlopu.
Galon
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Galon » 12.08.2015 22:23

Split. Dla mnie super
waldek72
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldek72 » 12.08.2015 22:35

w tym roku byliśmy w Trogirze (w zasadzie okrug dolny na Ciovo) i powiem tak, że zarówno Split jak i Trogir zwiedzałbym wieczorem. Wiem, że w dzień to i bazar i coś tam ale temperatury i odbieranie tych miejsc wieczorem moim zdaniem było przyjemniejsze niż gorącym przedpołudniem.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wycieczka do Trogiru, czy warto pokusić się o Split? - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone