Rysio napisał(a):Krzysiu a tak szczerze powiedz mi jaka jest różnica z przyczepą czy bez Owszem jedziesz spokojniej bez ostrego wyprzedzania i hamowania. Trzeba pamiętać o ogonie żeby kogoś nie przymieść ale jeśli chodzi o zakręty to nie widzę różnicy. Powiem nawet że szkoda się pchać na siłę na autostradę bo pojedziesz między TIRami a to ani przyjemne ani bezpieczne. Ja tam standardowo sobie polecę Route 86
dids76 napisał(a):jest odcinek z płyt betonowych pomiędzy Olomoucem a Brnem.
KrzysiekBB napisał(a):Rysiu, podróż autostradą jest mniej męcząca.
KrzysiekBB napisał(a):Droga nr 868, tzn ?
KrzysiekBB napisał(a):
Ile kilometrów jest z tej płyty , czy bardzo tam skaczemy?
dids76 napisał(a):KrzysiekBB napisał(a):
Ile kilometrów jest z tej płyty , czy bardzo tam skaczemy?
Jest tego ok 30km, jednym bardzo to przeszkadza, drugim wcale (ja należę do tych drugich ). Na pewno nie jest tak wybita jak kiedyś stara autostrada w kierunku granicy niemieckiej, ale tez nie jest równa jak stół.
bdab napisał(a):Witam,
Ja od pięciu lat jeżdżę tą trasą z przyczepą która ma 7,5m i waży 1.8t i nie narzekam. Owszem 30km kawałek drogi przed Brnem z betonowych płyt nie należy do najrówniejszych ale nie ma tragedii (nie ma dziur, jedynie słyszalne są łączenia płyt) - przynajmniej nie da się usnąć
W zeszłym roku jechałem przez Słowację (bo zwiedzaliśmy Budapeszt w drodze do Cro) i był to zapewne pierwszy i ostatni raz gdy jechałem tą trasą - miejscami wąsko, koleiny, roboty drogowe bez żadnej organizacji ruchu i niiiiska uprzejmość kierowców lokalnych oraz brak wyobraźni.
Ale to tylko moje odczucia.
SePo... Bartek
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi