Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wybór trasy z przyczepą

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bdab
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bdab » 21.06.2013 10:52

Drogi do której porównujesz nie znam więc trudno mi miarodajnie odpowiedzieć ale jeśli pamiętasz A4 do Zgorzelca jeszcze przed przebudową, czyli gdy była z płyt, to droga w Czechach w porównaniu z nią jest płaska niemal jak blat kuchenny.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 21.06.2013 10:57

Niema porównania obu tych tras. Trasa Olszyna - Bolesławiec jest straszna, omijam ją szerokim łukiem (w przeciwnym kierunku jest ok), wolę jechać na Zgorzelec. Nie odczuwam natomiast większego dyskomfortu na trasie Olomouc -Brno
KrzysiekBB
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzysiekBB » 22.06.2013 14:43

Wielkie dzięki za info :) teraz wybór jest już dla mnie oczywisty. Ze swej strony mogę tylko dodać (pisałem o tym wyżej), że znam trasy przez Presov-Koszyce-Miskolc i Chyżne-Sahy-Budapeszt. Pierwsza z nich jeszcze "ujdzie",ale z przyczepką do Presova trzeba się wlec(droga dość kręta i bez utwardzobych poboczy.Dużo terenów zabudowanych). Później jest kawałek autostrady i od Koszyc do granicy ciągłe zabudowania i ograniczenia prędkości. Od Granicy do Miskolca ok. 60 km dość równej drogi dwukierunkowej,zakrętów mało,dalej autostrada.
Natomiast trasa Chyżne-Sahy-Budapeszt... Na Słowacji w większści prowadzi przez tereny górskie,najczęściej wąska i często słaba nawierzchnia. Dodatkowo częste remonty i zdażają się objazdy, od granicy węgierskiej oki. Trasę można polecić tym, którzy chcą podziwiać piękne widoki.
Al
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Al » 26.06.2013 19:33

Dwa razy ciągnąłem tą (Olomouc-Brno) trasą przyczepę jednoosiową 7,5 m jadąc z wawy do Chorwacji. Zapewniam Cię, że bez większego dyskomfortu :D
bdab
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bdab » 26.06.2013 19:42

bdab napisał(a):Ja od pięciu lat jeżdżę tą trasą z przyczepą która ma 7,5m i waży 1.8t i nie narzekam. (...)

Drogi Al'u proszę mnie nie przedrzeźniać :oczko_usmiech:

Jaki model (jeśli to nie tajemnica) i kiedy się wybierasz w tym roku?

SePo... Bartek
ppeterson
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) ppeterson » 26.06.2013 21:30

A ja po zeszłorocznej podróży z przyczepą przez Czechy postanowiłem nigdy więcej tamtędy nie jechać. Szkoda sprzętu.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

wybór trasy z przyczepą - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone