t.kurzy napisał(a):Dołączę się do tematu - a moje pytanie jest związane również z trasą przez Węgry : Żory-Pawłowice-Boguszowice-Mosty u Jablunkova-Cadca-Żilina- i na autostrade Sverpec do Bratysławy potem Mosonmagyarovar-Janossomorja-Csorna-Szombathely-Kormend do końca 86 . Wyjeżdzając z Bratysławy i udając sie w kierunku przejścia granicznego z Węgrami - wjeżdża się na odcinek autostrady do Mosonmagyarovar - i tutaj jest moje pytanie - trzeba wykupywać na tym odcinku winietę czy ten kawałem można przejechać za free.
dzięki
t.kurzy
jacek77 napisał(a):t.kurzy napisał(a):Żory-Pawłowice-Boguszowice-Mosty u Jablunkova-Cadca-Żilina- i na autostrade Sverpec do Bratysławy potem Mosonmagyarovar-Janossomorja-Csorna-Szombathely-Kormend do końca 86 .
Witam
Już sześć razy pokonałem tę trase, jak dla mnie droga jest super. Odcinek autostrady ,o ktrym mowa jest bezpłatny(to raptem chyba 10 km)
larry123 napisał(a):W zeszłym roku jechałem z Czeladzi do Breli (10 km od Makarskiej).
Jak masz jakieś konkretne pytania to słucham.
W tamtą stronę jechałem
Katowice-Bieslko-Cieszyn-Mosty/Jasbnlunkov(cz)(sk)- Żylina-Bratysława- opłotki wokół Wiednia -Graz- Zagrzeb-Karlovac(nocleg) - Split.
Powrót do Grazu ten sam potem, jakąs ekspresówką do Wiednia-Mikulov-Brno-Cieszyn.
pozdr.
Piotrek
zbig99 napisał(a):larry123 napisał(a):W zeszłym roku jechałem z Czeladzi do Breli (10 km od Makarskiej).
Jak masz jakieś konkretne pytania to słucham.
W tamtą stronę jechałem
Katowice-Bieslko-Cieszyn-Mosty/Jasbnlunkov(cz)(sk)- Żylina-Bratysława- opłotki wokół Wiednia -Graz- Zagrzeb-Karlovac(nocleg) - Split.
Powrót do Grazu ten sam potem, jakąs ekspresówką do Wiednia-Mikulov-Brno-Cieszyn.
pozdr.
Piotrek
Napisz w jakich godz. (wyjazd, przyjazd) i jak długo jechałeś od Czeladzi do Karlovaca tj. tam gdzie nocowałeś?
Czy trzeba wykupić winitę na krótki odcinek, kórym jechałeś przez Czechy w stronę Chorwacji?
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi