Ogórek, ale to jest w wersji tender, wiec cena naprawdę mało zachęcająca, wersje tender to dla nurków/służb.
Popatrz na riby ze stronki, którą Ci wysłałem, są wyposażone zdecydowanie lepiej i inaczej i można na nich po prostu wypoczywać.
Jest to kwestią gustu i potrzeb, ale zdecydowana większość ribów pływających na południu, jest wyposażona w pokład/dy słoneczne.
Mój znajomy zmieniał riba, bo na poprzednim nie miał pokładu słonecznego i żona mu głowę "suszyła". Ja też nie wyobrażam sobie riba bez pokładu słonecznego. Praktycznie wszyscy cumujący ribami w okolicach wysepek czy zatokach rozkładają bimini (lub nie) i wypoczywają na nich. Tu zaletą riba jest to, że tuba służy jako poduszka i można też leżeć w poprzek na bakistach.
Mając gdzie poleżeć na ribie nie muszę (aczkolwiek mogę) korzystać z plaży.
Natomiast koziołek jest lepszy od niskiej kanapy podczas pływania po mocno zafalowanym morzu.
Coś za coś, każdy musi wybrać wg własnych potrzeb.
W temacie zakupu skorupy o wielkości jak w tytule, to obawiam się, że kompletnie nie nadaje się do wskazanego celu (pływanie po Adriatyku z zasięgiem większym od pontonu) i "szczęśliwy" nabywca po pierwszym roku w Cro, będzie się "modlił" aby jak najszybciej ją sprzedać.
Markiz17 - szukałeś już gdzieś riba ?