Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości na Makarskiej Riwierze

Nasze relacje z wyjazdów do Chorwacji. Chcesz poczytać, jak inni spędzili urlop w Chorwacji? Zaglądnij tutaj!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zibi1408
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibi1408 » 01.05.2011 22:09

Witam

Do Chorwacji jedziemy pierwszy raz,5 osób dorosłych+dziecko/4 lata/.Tak że jesteśmy laikami.
Więc proszę się nie śmiać z moich pytań.I po weekendzie spędzonym na tym forum
Postanowiłem że jedziemy na Riwierę Makarską.Mój wybór padł na 4 miejscowości. Brela-podobno stromo do plaży
Baska Voda-bardzo dużo ludzi
Tucepi-podobno ruchliwa droga biegnie przez miejscowość
Podgora-znajomym się nie podobało,i odradzają
Więc błagam was ,pomóżcie w wyborze bo już mam mętlik w głowie.A nie mogę liczyć na moich znajomych,bo te lenie stwierdziły że zdają się na mnie.
A więc od 17 września zaczynamy wakacje./2 tygodnie/I nasuwa mi się pytanie,czy to nie jest stanowczo za pózno,ze względu na pogodę.
No i zadyma ze znalezieniem kwater.Ja jestem za tym żeby jechać w ciemno,ale reszta towarzystwa jest przeciwna.Więc proszę o jakieś fajne namiary/balkon z widokiem na morze/Bo w internecie nic ciekawego nie znalazłem.Z góry dziękuję. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl p
krakuscity
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakuscity » 01.05.2011 22:17

zibi1408 napisał(a):A więc od 17 września zaczynamy wakacje./2 tygodnie/I nasuwa mi się pytanie,czy to nie jest stanowczo za pózno,ze względu na pogodę.
No i zadyma ze znalezieniem kwater.Ja jestem za tym żeby jechać w ciemno,ale reszta towarzystwa jest przeciwna.Więc proszę o jakieś fajne namiary/balkon z widokiem na morze/Bo w internecie nic ciekawego nie znalazłem.Z góry dziękuję. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl p

Cześć
O tej porze wolnych kwater jest bardzo dużo więc się nie wygłupiaj z rezerwacją bo przepłacisz.
Jedź w ciemno i odwiedzaj poszczególne miejscowości, na miejscu sobie wybierzesz gdzie chcesz być. W drugiej połowie września mogą być przelotne burze ale raczej jest ciepło, woda też.

P.S. W tym dziale pisze się relację z pobytu więc jak wrócisz to coś napisz.
pozdrav :D

forum/viewtopic.php?t=25102&start=0

forum/viewtopic.php?t=12997&start=0
Kacper111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kacper111 » 08.05.2011 10:11

powiem krótko --- BRELA!!!
www.brela.com popytaj to nic nie kosztuje
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 08.05.2011 17:13

Ja już głupieję, czy jest już identyczny wątek?
agnes128
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agnes128 » 15.06.2011 16:45

Baśka Voda nie ma tylu ludzi co w sezonie a plaże szerokie trochę dalej od centrum
Krzysiek 101
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krzysiek 101 » 16.06.2011 16:18

Hej
Jeśli we wrześniu jest chociaż trochę podobnie jak w czerwcu (byliśmy właśnie teraz koniec maja i kawałek czerwca) to jest spokojnie w tych miejscowościach.
Sezon zaczyna się wtedy, kiedy dzieci mają wakacje, a tak to pustawo.
My byliśmy w Tucepi, rzeczywiście, mieszkaliśmy przy ruchliwej ulicy, ale jak się poszło na ul Kamena, to tam cisza i piękna plaża:) Tyle, że domy też są bardzo blisko siebie. Ale we wrześniu to pewnie będzie super spokojnie.

Ja jeśli bym wybierała na wyjazd m-c wrzesień, to wolałabym na początku, ale to pewnie nie jest takie łatwe, jak się nie jedzie samemu;)

Co do ciepła wody - znajomi, z którymi byliśmy teraz na wyjeździe, byli też w tamtym roku w Chorwacji na początku września - ocenili, że woda była cieplejsza teraz.

Pozdrawiam
Kasia
tomtot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomtot » 16.06.2011 19:18

czy tu nie mają być czasem relacje z podróży ???

Powrót do Nasze relacje z podróży

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone