angela_aa napisał(a):travel napisał(a):Miasto Hvar w pobliżu plaży Pokojnyj Dol
Hvar zaczyna mnie przekonywać Poczytam jeszcze o tej wyspie
Miłej lektury >>> klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885.html
angela_aa napisał(a):travel napisał(a):Miasto Hvar w pobliżu plaży Pokojnyj Dol
angela_aa napisał(a):prawdziwe bajlando
zastanawiamy się , szkoda że to jest w tej północnej części Chorwacji
Janusz Bajcer napisał(a):angela_aa napisał(a):travel napisał(a):Miasto Hvar w pobliżu plaży Pokojnyj Dol
Miłej lektury >>> klub-milosnikow-wyspy-hvar-t21885.html
angela_aa napisał(a):Nie pytam o Las Vegas , pytam o Chorwację.
Tak, Makarska wg mnie słaba pod względem rozrywki nocnej.
Północ kraju zaskoczy przede wszystkim klimatem, który jest bardzo podobny do naszego polskiego, gdzie słoneczne dni czekają nas jedynie podczas kalendarzowego lata, a i tak nie zawsze, bo pogoda bywa tutaj w kratkę.
Południe Chorwacji to z kolei typowo dalmacki klimat, plaże, morze i urokliwe kręte uliczki adriatyckich miejscowości.
Im dalej na południe Chorwacji tym jest bardziej egzotycznie, cieplej, więcej palm i roślinności której spotkać nie można na północy.
Morze, zależy od głębokości i prądów. W niektórych częściach Chorwacji morze jest po prostu zimne.
Kotełka napisał(a):Witajcie Kochani W Was ratunek Udało mi się cudem namówić mojego lubego na Chorwację i muszę kuć żelazo póki gorące Doradźcie mi proszę....miejscowość maksymalnie oddalona od Dubrownika o 150 km. Niech będzie plaża, ale też zabytki żebyśmy mogli coś fajnego zobaczyć Wspominam o Dubrowniku ponieważ jednego dnia chciałabym pojechać zobaczyć to piękno miasto Będę wdzięczna za pomoc
Janusz Bajcer napisał(a):Kotełka napisał(a):Witajcie Kochani W Was ratunek Udało mi się cudem namówić mojego lubego na Chorwację i muszę kuć żelazo póki gorące Doradźcie mi proszę....miejscowość maksymalnie oddalona od Dubrownika o 150 km. Niech będzie plaża, ale też zabytki żebyśmy mogli coś fajnego zobaczyć Wspominam o Dubrowniku ponieważ jednego dnia chciałabym pojechać zobaczyć to piękno miasto Będę wdzięczna za pomoc
Plażowanie na Riwierze Makarskiej.
Zabytki - Split, Trogir, no i Dubrownik jest w zasięgu.
Kotełka napisał(a): Szukam miejscowości gdzie się zatrzymam na tydzień Myślałam o 3 miejscowościach Zaostrog,Podaca,Orebić. Jakoś nie mogę się zdecydować.
Kotełka napisał(a):Myślałam o 3 miejscowościach Zaostrog,Podaca,Orebić. Jakoś nie mogę się zdecydować.
rafcioo napisał(a):Ja z szczerym sercem polecę Zaostrog. Byliśmy tam 2 tygodnie i najpierw odpoczęliśmy a później zwiedzanie. Poleciał Omiś (kanion, Twierdza Mirabela), Split, Mostar w BiH no i Dubrovnik. Nawet na jakieś balety do Makarskiej w jaskini polecieliśmy
Jeśli chodzi o Zaostrog to miałem wszystko co chciałem czyli rozciągnięta choć wąska plaża z możliwością schowania się pod drzewem, pełno budek, dwa dobrze zaopatrzone sklepy, poczta, kościół. W tym roku również jedziemy w to samo miejsce
Lidl np jest w Makarskiej lub Ploce czyli niedaleko.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne