Gdzie jechać
napisał(a) angela_aa » 06.06.2019 10:40
Witam, to jest mój pierwszy post tutaj więc proszę o wyrozumiałość. Na pewno pojawiał się już ten temat ale chciałam przedstawić bezpośrednio nasze preferencje i doświadczenia.
Pierwszy raz w Chorwacji byliśmy z narzeczonym 4 lata temu w Okrug Gornji. Chorwacja mnie zachwyciła, wioska niestety nie. Mieliśmy Trogir blisko ale to nie było to o co nam chodziło. Trochę się wynudziliśmy. Przejechaliśmy się do Splitu zobaczyć jak tam jest ale znowu tam nie podobały nam się plaże więc raczej na cały urlop Split odpada.
Następny wyjazd Czarnogóra - Budva. Oceniam jako świetne miejsce natomiast nie jeździmy dwa razy w to samo miejsce.
Następny Chorwacja Makarska. Byliśmy zadowoleni ale nadal nam czegoś brakowało - więcej rozrywki?
Kolejny wyjazd Grecja wyspa Rodos. Trafiliśmy też na słabe miasteczko, natomiast pojechaliśmy zobaczyć miasto Rodos i tam już nam się bardzo podobało. Jak ktoś był to wie o co mi chodzi.
W tym roku znowu myślimy o Chorwacji. Ale pytanie do Was - gdzie najlepiej jechać żeby było blisko do miasta i do plaży, żeby byli młodzi ludzie, jesteśmy po 30stce ale nie mamy jeszcze dzieci i chcemy trochę skorzystać ze swobody. Dobrze żeby było życie nocne, otwarte kluby, restauracje. Zależy nam na dużych, pięknych plażach. Mile widziane atrakcje turystyczne, żebyśmy coś mogli zwiedzić, zobaczyć. Lubimy plażowanie, rejsy statkiem, zwiedzanie na skuterze, będziemy mieli auto więc możemy zwiedzać też inne miejsca w rozsądnej odległości. Może skusimy się w końcu na nurkowanie. Wieczorem chcielibyśmy wyjść i nie zderzyć się z ciszą i pustką. Fajnie jakby coś się działo. Zależy nam też na ciepłym morzu i wysokich temperaturach. Wiem że im dalej / niżej tym jest cieplej. Zastanawialiśmy się nad wyspą Pag, tylko czy tam nie będzie niższych temperatur powietrza i wody? Wyjeżdżamy pod koniec lipca na 10-11 dni.
Pozdrawiam,
Angela