Domino36 napisał(a):Poważnie nikt nie udzieli żadnej rady ???
Domino36 napisał(a):Chciałbym wynająć dość duży pokój z łazienką a najlepiej 7apartament z kuchnią + 2 sypialnie. Termin wyjazdu od 12 sierpnia na ok. 10, 11 dni.
Proszę o nazwy jakichś miejscowości gdzie będzie spokojnie, cicho, w miarę tanio wraz z możliwością znalezienia noclegu w ciemno, oczywiście w miarę przy plaży.
Wiem, że takie rzeczy to tylko w erze...
Domino36 napisał(a):Mikromir dziękuję za odpowiedź, jednak wyczuwam w niej sarkazm. Co do terminu urlopu - nie mam możliwości zmiany, termin nie jest zależny ode mnie. Jeśli chodzi o cenę apartamentu to faktycznie mogłem sprecyzować. Tanio dla każdego może oznaczać coś innego, jednak gdybym chciał wydać 150 czy 200 euro za noc to raczej bym się o nocleg nie pytał. Myślę aby coś znaleźć w przedziale 40 do 80 euro za noc. Kolejna sprawa, która wyjaśniłem, dlaczego nie rezerwujemy wcześniej - powtórzę dla Ciebie - córka nasza często choruje i jak dotąd kilka razy zadatek nam przepadł z tego powodu.
Może źle się wypowiedziałem w moim pierwszym poście, jednak bardziej liczyłem na pomoc czy uwagi osób, które miały podobny problem do mojego i to rozwiazaly, osób, które mają jakiś namiar lub coś w tym stylu.
Mikromir, bez obrazy ale Twoja rada, że okolice 12 sierpnia to szczyt sezonu raczej była zbędna, a druga sprawa z tym związana, to taka, że od dawna czytam informacje, relacje i rozmowy na Cro.pl i coś niecoś już wiem.
W każdym razie dziękuję za informację.
piekara114 napisał(a):Namiar z jazdy wciemno z zeszłego roku w tym roku może być nieaktualny. Przejrzyj bank kwater, relacje z wytypowanych miejscowości, link od Danki i wypisz adresy i jak się upierasz na jazdę w ciemno w takim terminie to jedz. I od razu uprzrdzam:apartament w tym terminie z 2 sypialniami i blisko morza w cenie 40-80 EUR to mało realne. Takie ceny to za 1 sypialnie. Z 2sypialbimi i to 2+2 może trafisz coś za 70, ale realnie to raczej 80-100 EUR - pisze o 2 sypialniach i blisko morza, czyli do ok. 300 m.
jolcix napisał(a):Domino36 napisał(a):Mikromir dziękuję za odpowiedź, jednak wyczuwam w niej sarkazm. Co do terminu urlopu - nie mam możliwości zmiany, termin nie jest zależny ode mnie. Jeśli chodzi o cenę apartamentu to faktycznie mogłem sprecyzować. Tanio dla każdego może oznaczać coś innego, jednak gdybym chciał wydać 150 czy 200 euro za noc to raczej bym się o nocleg nie pytał. Myślę aby coś znaleźć w przedziale 40 do 80 euro za noc. Kolejna sprawa, która wyjaśniłem, dlaczego nie rezerwujemy wcześniej - powtórzę dla Ciebie - córka nasza często choruje i jak dotąd kilka razy zadatek nam przepadł z tego powodu.
Może źle się wypowiedziałem w moim pierwszym poście, jednak bardziej liczyłem na pomoc czy uwagi osób, które miały podobny problem do mojego i to rozwiazaly, osób, które mają jakiś namiar lub coś w tym stylu.
Mikromir, bez obrazy ale Twoja rada, że okolice 12 sierpnia to szczyt sezonu raczej była zbędna, a druga sprawa z tym związana, to taka, że od dawna czytam informacje, relacje i rozmowy na Cro.pl i coś niecoś już wiem.
W każdym razie dziękuję za informację.
ja sarkazmu nie widzę, jedynie czyste informacje i linki, bardzo zresztą przydatne
akurat Danusia(Mikromir) jest osobą na forum, która bardzo dużo pomaga innym i ma ogromną wiedzę, poświęca na to swój czas, wiec zamiast się obrażać, podziękuj
Domino36 napisał(a):Jednak uważam że cenniejsze rady udzielił kolega Piekara114.
Domino36 napisał(a):Kurczę przepraszam, postaram zwracać się bezosobowo aby nikogo nie urazić.
Gdyby ktoś jeszcze sobie coś przypomniał czy chciałby ktoś coś dodać to bardzo proszę.
Tak czy inaczej skorzystam z rad, które otrzymałem tutaj.
Jeśli dojdzie nasz wyjazd do skutku to zdam relacje na forum.
Pozdrawiam, Dominik
majki13 napisał(a):Cześć!
poczytałem trochę Waszych wpisów odnośnie Duce i Omisa i trochę mnie zmartwiła informacja o brudnej wodzie i kiepskiej jakości plaży...
Dlatego poszukiwania zaczynam od początku. Jakie miejscowości od Splitu do Ploce polecacie dla rodziny z rocznym dzieckiem?
Zależałoby nam na dostępie do sklepu, plaży która nie będzie nie wiadomo jak oblegana we wrześniu.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne