anakin napisał(a):bakard napisał(a): teraz szukam czegoś na 1-szy tydzień, miejscowości bardziej do wypoczynku więc z fajnymi plażami, fajnie jak byłyby zacienione, jakieś klimatyczne miasteczko żeby można było pospacerować itp. Myślałem o Pag-u, bo tak "blisko" jeszcze nie byliśmy a pobyt w okolicach 10 sierpnia więc pogoda powinna dopisać. Nic innego mi się między Zadarem a Splitem w "oczy nie rzuca". Myślicie że to dobra opcja? a jeśli Pag to jaka miejscowość?
Oczywiście przejrzę wątek miłośników tej wyspy ale na pewno jest tutaj wiele osób które mogą coś podpowiedzieć.
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam wszystkich.
Smiem zaryzykować twierdzenie, że klimatycznych miasteczek na Pagu nie znajdziesz wcale.
Może Pag (miasto) , ale to dosyć mocno naciągany "klimat".
W poszukiwaniu takowegoż trzeba by było podjechać do Zadaru, Nin czy popłynąć taxi boat do Rabu na Rab.
Jeżeli szukasz kamieni i baranów, to Pag będzie idealny.
A co do miejscowosci.
Są amatorzy tych nad Zelewem Paškim (z nieodłączną "wojną" między zwolennikami Bošany i Metajny ), ale też wielu chwali Mandre i inne miejscowosci po tej stronie wyspy.
Ja osbiscie nie jestem zwolennikiem Novalji (tłumy rozwrzeszczanych Włochów) i Starej Novalji- jakos tak od początku mi nie podeszła.
Polecam KMWP - tam masz wszystkie potrzebne Ci informacje.
Dziękuje za informację, KMWP właśnie przeglądam, choć kamieniami i baranami za bardzo mnie nie przekonujesz
Bardziej jednak cenimy zieleń i przyrodę, niemniej przejrzę wątek klubowy i zdecyduję czy Pag czy może jednak coś dalej.
Pozdrawiam