wbi napisał(a):Nurkowałem troszkę obok plaży coś tam niby widziałem ale sądząc po zdjęciach z innych miejsc to szału nima... jako, że to pierwszy raz i to mnie się podobało... zdjęć poszukam jutro to coś wkleję
Raczej nie nastawiałabym się na Twoim miejscu na miejscowość, ale na możliwość połączenia dom z basem, który ma jeszcze widok na morze. Często baseny są wciśnięte na podwórkach, ogrodach, więc z poziomu wody nie będzie już widoku na morze. Ale z tarasów w pokojach już tak. Jest tu wątek pt dom z basenem - zajrzyj tam.radzio327 napisał(a):(...) chcieli byśmy znaleźć nocleg z basenem z którego będziemy mieć widok na morze, ale kapletnie nie wiem jaka miejscowość obrać
annte napisał(a):wbi napisał(a):Nurkowałem troszkę obok plaży coś tam niby widziałem ale sądząc po zdjęciach z innych miejsc to szału nima... jako, że to pierwszy raz i to mnie się podobało... zdjęć poszukam jutro to coś wkleję
Z cierpliwością czekam nadal na fotki.
wbi napisał(a):Świetna lokalizacja, przy spokojnej plaży w sam raz dla dzieci. My celujemy w ten sam termin a kwaterę mamy jakieś 200m od Was
lukas0816 napisał(a):Hej,
Szukam spokojnej miejscowości na urlop z dziećmi (5 i 2 lata). Byliśmy do tej pory raz w Chorwacji w Vinisce. Bardzo nam ta miejscowość odpowiadała bo była nieco z boku (stosunkowo trudny dojazd przełęczą) i było stosunkowo mało turystów w porównaniu do tego co widzieliśmy obok w Marinie, Rogożnicy, etc.
Chcemy pojechać w inny rejon żeby zobaczyć przy okazji jakieś kolejne ciekawe miejsca w Cro. Wytypowałem sobie Razanac, blisko Zadar-u, parku Paklenica i innych miejsc. Niestety mało jest w sieci informacji o tej miejscowości. Plaża wygląda ok. W Google Street View są widoczne tylko 2-3 główne ulice.
Wiem, że każdy ma inne oczekiwania ale jeśli ktoś z Was był w tej miejscowości i może podzielić się zdjęciami i wrażeniami to byłbym wdzięczny.
Pozdrawiam, Łukasz.
wbi napisał(a):Rezerwacja klepnięta 5 -15.07
Postanowiłem Ci trochę rozjaśnić
Czarny - tu gdzieś będziecie mieszkać
Zielony - Knajpka
Niebieski - tu mniej więcej rozstawiał się stragan z naleśnikami
Pomarańczowy - Knajpka Kampingu Jasenovo z piwkiem i Cappuccino
Żółty - plaża z kamyczkami
Wszystko masz w odległości 4 minut piechotą
Młody mój w kwietniu kończy 5 lat
bakard napisał(a): teraz szukam czegoś na 1-szy tydzień, miejscowości bardziej do wypoczynku więc z fajnymi plażami, fajnie jak byłyby zacienione, jakieś klimatyczne miasteczko żeby można było pospacerować itp. Myślałem o Pag-u, bo tak "blisko" jeszcze nie byliśmy a pobyt w okolicach 10 sierpnia więc pogoda powinna dopisać. Nic innego mi się między Zadarem a Splitem w "oczy nie rzuca". Myślicie że to dobra opcja? a jeśli Pag to jaka miejscowość?
Oczywiście przejrzę wątek miłośników tej wyspy ale na pewno jest tutaj wiele osób które mogą coś podpowiedzieć.
Z góry dziękuję za sugestie i pozdrawiam wszystkich.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne