Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Mikromir
Koneser
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 01.06.2018 13:58

TabalugaPL napisał(a):właśnie widziałem że z Makarskiej są promy, więc pewnie skorzystamy

Chcesz płynąć razem z autem i zwiedzić wyspę? Policz koszt promu za ludzi i samochód.
https://www.jadrolinija.hr/docs/default ... f?sfvrsn=0
Taki jednodniowy wypad trzeba dobrze zaplanować, żeby nie zmarnować czasu, zwłaszcza że z Sumartinu do Bolu czy na Vidową etc. jest jednak kawał drogi. Można nawet wrócić promem z Supetaru do Splitu, zerknąwszy wcześniej na spory kawał wyspy (szczególnie południową stronę i Vidową) z Supetarem na końcu.
Chcesz bez samochodu? - Nie wiem, czy w ogóle jest sens płynąć do Sumartinu na Braču, niby co tam chcesz oglądać i robić?... :roll:
Można też rozważyć zorganizowany wypad statkiem na 2 wyspy - np. fishpicnic do Bolu na Braču i Jelsy czy lepiej Hvaru na Hvarze, co tam akurat będzie dostępne z Makarskiej.
TabalugaPL
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) TabalugaPL » 01.06.2018 14:43

Raczej pojedziemy do Makarskiej, a stamtąd np w jednym dniu na wyspę promem, w kolejnym do Breli itp :) Liczę, że będzie jeszcze piękniej niż w Primostenie :D
szotix
Turysta
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) szotix » 03.06.2018 12:02

lukasz22i napisał(a):Zła wiadomość - jeszcze nie wybrałem a urlop za 1.5 miesiąca.
Dobra - mam na oku:

- miasto Krk
- miasto Baska na Krk
- Crikvenica
- Pakostane
- Vodice
- Tribunj
- Podgora

Co wybrać....help me!

To jeszcze nie ma tragedii, my jedziemy za tydzień i nie wiemy gdzie :( Tzn za tydzień bedziemy gdzieś na miejscu:)
szotix
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szotix » 03.06.2018 12:09

lukasz22i napisał(a):Dzięki za wpis. Mnie też bardziej ciągnie na południe, mamy międzylądowanie w ok. Zagrzebia więc nie ma znaczenia czy zrobię dodatkowe 200km więcej ;) Też jadę z dzieciakami, wiem że takie podróże są męczące, jadę na noc i dzielę podróż na dwa dni. :papa:

To jak może być południe to może Brela lub Baska Voda.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 03.06.2018 12:35

Polecam piękna Komize na wyspie Vis
Artur2123
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Artur2123 » 03.06.2018 12:54

Omiš
kerim80
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) kerim80 » 03.06.2018 12:56

Witam a jak jest na wyspie Vir, gdzie dobrze i tanio można zjeść z dziećmi.
karin74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) karin74 » 03.06.2018 13:26

kerim80 napisał(a):Witam a jak jest na wyspie Vir, gdzie dobrze i tanio można zjeść z dziećmi.

Vir czy Vis?
Na wyspie Vir nie byliśmy
jacobbb
Podróżnik
Proszę o polecanie miejscowości na Riwierze Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) jacobbb » 08.06.2018 21:24

Jak w temacie, chciałbym Waszych opinii gdzie najlepiej się udać na Riwierze Makarskiej.
2 dorosłych, bez dzieci, z zajawką na snorkeling.
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 08.06.2018 21:37

jacobbb napisał(a):Jak w temacie, chciałbym Waszych opinii gdzie najlepiej się udać na Riwierze Makarskiej.

Brela.
Kruger75
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kruger75 » 09.06.2018 02:34

Žaborič. Mówi to coś komuś? Będzie to nasz pierwszy wyjazd do Cro i obawiam się że po niepowodzeniu w temacie apartamentu w Promajnie ( za późno zadzwoniłem i już nie było terminu), gdzie w tamtym roku był brat, trochę pochopnie wykupiłem 10 dni w tym miejscu. ( Nie chciałem w 5 osob jechać w pierwszej połowie sierpnia w ciemno, pierwszy raz..). Wiem że niedaleko są wodospady krka więc już coś...
Greg3136
Odkrywca
Re: Proszę o polecanie miejscowości na Riwierze Makarskiej

Nieprzeczytany postnapisał(a) Greg3136 » 09.06.2018 20:08

jacobbb napisał(a):Jak w temacie, chciałbym Waszych opinii gdzie najlepiej się udać na Riwierze Makarskiej.

na Makarskiej byłem tylko w Baskiej Vodzie i polecam!!!
cooter
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooter » 11.06.2018 20:04

Witam,
szukam porady gdzie jechać w tym roku. Jesteśmy parą w wieku 30 lat. W dzień lubimy wylegiwać się na plaży (fajnie, żeby była ładna), natomiast wieczorem: jakiś bulwar, może restauracja, dyskoteka, jednym słowem "nie wioska". Byliśmy już w Puli i Novalji. Siedzę już parę dni w necie i czytam o różnych miejscowościach. Proszę o porady :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 11.06.2018 20:38

Makarska
Baška Voda
Brela
cooter
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooter » 11.06.2018 20:42

Panie Januszu a poza Riwierą Makarska o której rzeczywiście dużo się naczytałem co Pan powie o :Rovinij, Opatija, Petracane, Vodice (od Tribunj do Sirmy), Pakostane.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 51
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone