Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anksma
Croentuzjasta
Re: Którą z miejscowości wybrać?

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 29.05.2016 07:42

A choćby po to że w tym roku biorę pod uwagę inne miejscowości, niż w zeszłym i być może ktoś tam był i coś doradzi. Jak tak co roku przestudiuje wzdłuż i szerz CRO to niedługo będę ją znała lepiej niż Polskę :D

Sutivan całkiem ciekawe miejsce, bo na wyspie dużo ludzi chyba nie ma i widać że nie duże miasteczka są na tej wyspie, co za tym idzie mniejsze obłożenie ludzi, no i spore odległości między miastami i więcej dzikich plaż :hut: plaże ładnie wyglądają i sporo zieleni, tylko troszkę mała baza gastronomiczna, a my jedziemy na ok 2 tyg i jemy tylko na mieście, no i troszkę daleko ta miejscowość, zwłaszcza że tylko jeden kierowca jest :D
Ale widzę że nie daleko jest większa miejscowość Supetar

A czemu Biograd i Ugljan nie:?:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 29.05.2016 09:43

anksma napisał(a):A czemu Biograd i Ugljan nie:?:

Bo są brzydsze od Brača. Cała ta riwiera mało ciekawa, no chyba że stały ląd jako baza do zwiedzania. Przeniesienie się z Pakostane do Biogradu na Moru - cóż to za odmiana?... :roll:

Supetar ujdzie, zachodnie obrzeża może? Żeby nie przy przystani promowej. W stronę Mircy jakieś plaże dzikie może będą.
Albo poznaj Bol u minimartini i jej psiaków:
nabrac-sie-na-bra-bol-czerwiec-2015-t48330.html
EdiSk8
Odkrywca
Gdzie tym razem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 02.06.2016 14:07

Witam. Początkiem sierpnia jedziemy 4 raz na Chorwację stałą 4 osobową ekipą.
Byliśmy na wyspie Pag w Novalja. Troszkę pozwiedzaliśmy różnych plaż. Od słynnej Zrce na której są ciągłe imprezy po plaże gdzie praktycznie nie było ludzi.
Za drugim razem pojechaliśmy do Omis. Trzeci raz padło na Primosten, ale że za każdym razem byliśmy autem to odwiedziliśmy również Split i Makarską.
Teraz za bardzo nie wiemy w jakie miejsce celować. Zależy nam na ładnych plażach, urokliwym miasteczku gdzie wieczorami można posiedzieć w barze bądź restauracji. Przeglądałem forum i spodobało mi się Tucepi. Co byście polecili od siebie? Wszedzie gdzie byliśmy bardzo nam się podobało. Czekam na wasze propozycje.
OneDayStop
Odkrywca
Re: Gdzie tym razem?

Nieprzeczytany postnapisał(a) OneDayStop » 02.06.2016 14:32

Dla nas najfajniejsze miejsce to płw. Plijesac i miasteczko Orebić. Są fajne widoki, miasteczko nie jest małe i w okolicy jest co robić. Jeśli mielibyśmy jechać gdzieś na dłużej do Cro, to chyba tylko tu.

Poniżej mały fotograficzny teaser. A więcej o półwyspie i naszym krótkim pobycie, ostrygach i okolicy w relacji z wyprawy na blogu

Obrazek
Obrazek
Obrazek
EdiSk8
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 02.06.2016 15:56

W tym roku na pewno chcemy odwiedzić Dubrovnik a to niedaleko. Ładne miejsce, ale dziwne określenie "Jeśli mielibyśmy jechać gdzieś na dłużej do Cro, to chyba tylko tu" jest przecież wiele pięknych i ciekawych miejsc w Chorwacji. Dzięki za propozycję, będziemy brali ją pod uwagę. Ktoś jeszcze coś ma do zaoferowania? Czekam z niecierpliwością.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.06.2016 16:06

Nie gdzie, a dokąd.
Jeździmy do Chorwacji, a nie na Chorwację.

Polecam Cavtat lub Pakostane.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.06.2016 16:29

EdiSk8 napisał(a):Witam. Początkiem sierpnia jedziemy 4 raz na Chorwację stałą 4 osobową ekipą.
Byliśmy na wyspie Pag w Novalja. Troszkę pozwiedzaliśmy różnych plaż. Od słynnej Zrce na której są ciągłe imprezy po plaże gdzie praktycznie nie było ludzi.
Za drugim razem pojechaliśmy do Omis. Trzeci raz padło na Primosten, ale że za każdym razem byliśmy autem to odwiedziliśmy również Split i Makarską.
Teraz za bardzo nie wiemy w jakie miejsce celować. Zależy nam na ładnych plażach, urokliwym miasteczku gdzie wieczorami można posiedzieć w barze bądź restauracji. Przeglądałem forum i spodobało mi się Tucepi. Co byście polecili od siebie? Wszedzie gdzie byliśmy bardzo nam się podobało. Czekam na wasze propozycje.

Brela :wink: :idea:
giba0909
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) giba0909 » 03.06.2016 07:29

EdiSk8 napisał(a):Witam. Początkiem sierpnia jedziemy 4 raz na Chorwację stałą 4 osobową ekipą.

Domyślam się, że jedziecie w ciemno. Nie wiem czy nie będzie problemu z kwaterami na początku sierpnia. Tucepi jest ok. ale dość oblegane. Może Pisak lu np Zaostrog. :wink:
EdiSk8
Odkrywca
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) EdiSk8 » 03.06.2016 11:48

Zawsze jeździliśmy w sierpniu w ciemno i nigdy nie było problemu z wolnymi kwaterami. Pisak i Zaostrog ładne małe urokliwe miejsca, ale czy wieczorami jest tam co robić?
Szczerze patrząc na filmiki na YT z różnych miejsc w Cro strasznie mi się spodobało w Orebić.
https://www.youtube.com/watch?v=wyBnDXES1hs
Piękne plaże i w okolicy jest sporo atrakcji, chociaż Cavtat też mi się spodobał i blisko Dubrovnika. Dalej ciężko coś wybrać.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.06.2016 12:38

Janusz Bajcer napisał(a):

Brela :wink: :idea:

Dodałbym Baška Voda razem z Brelą połącząne deptakiem z zajefajnymi widokami :D :!: :hut:
anksma
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) anksma » 03.06.2016 16:49

W końcu wybrałam wyspę Brać, ale teraz mam problem z miejscowością :( Jeszcze nawet nic zarezerwowane nie mam bo cały czas mam dylemat, a do 24.06 mało czasu :? . Typowałam Supetar, ale chyba za spory bo wielkością przypomina Pakostane, w którym byłam i trochę ciężko było z miejscami w lokalach wieczorem no i na plażę trzeba było iść znacznie, znacznie dalej, bo w końcu gdzieś trzeba pomieścić tych ludzi. Myślałam o miejscowości Bol, ale czytałam że tam sporo jednak ludzi choćby też ze względu na wycieczki no i że jest znacznie drożej w knajpach, czy to prawda?Więc jedyne co mi zostało po tej stronie wyspy to tylko Sumartin. Biorę pod uwagę tylko miejscowości nad morzem i żeby troszkę mieszkańców miały, bo i większa baza gastronomiczna, zwłaszcza że nastawiam się na jedzenie na mieście. Natomiast po drugiej stronie wyspy myślałam o Sutivanie, lub może Postira, bo taka pomiędzy Sutivanem, a Supetarem jeśli chodzi o mieszkańców:-). Tak jak pisałam plaże przy centrum w ogóle mnie nie interesują, mam zamiar chodzić na dzikie a nawet mogę podjechać trochę autem :D tylko żeby na tych dzikich można było choć kawałek wejść do wody żeby nie była taka jak w Pakostanie cała pełna kamieni wielkich:-/
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 03.06.2016 18:03

anksma napisał(a): drożej w knajpach, czy to prawda?

Tak.

brac-sutivan-postira-povlja-t20227.html#p295005

Zrób research na forum na temat ustronnych małych plaż za zatoką Likva

http://www.visitbrac.com/destinations/sutivan/livka
kibic hr
Croentuzjasta
Re: Chorwacja którą miejscowość wybrać

Nieprzeczytany postnapisał(a) kibic hr » 03.06.2016 21:06

Ja również polecam Baską Vodę. Urokliwy deptak jest nie tylko do Breli ale i w drugą stronę do Promajny. Jadę tam trzeci raz-zawsze coś nowego dodajemy do zwiedzania a jest tego sporo w okolicy.
czoper
Autostopowicz
Re: Wybór miejscowości - gdzie jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) czoper » 19.06.2016 12:10

Witam.Chcielibyśmy w tym roku wybrać się gdzieś w rejon Vodice,Primosten,Rogoznica.Mamy trójkę dzieci w wieku przedszkolno-szkolnym i dotychczas odwiedziliśmy już min.Pag,Krk,Ciovo.Chodzi nam o coś podobnego,tak by oprócz plaży było gdzie wyjść z dzieciakami popołudniu-wieczorem.Jakieś miejsca do spacerów,atrakcje dla dzieciaków,knajpki,lody,coś do zwiedzania itp.W tym roku w planach jest wycieczka na wodospady Krk,z tąd wybór tych miejscowości.Jezdzimy zawsze w ciemno(jak na razie nigdy nie było problemu ze znalezieniem apartmana),w tym roku tak gdzieś pod koniec lipca,moglibyście polecić którąś z tych miejscowości,ewentualnie coś w tym rejonie.
MrSiemaema
Globtroter
Co nam polecacie ? ... czyli CRO po raz PIĄTY

Nieprzeczytany postnapisał(a) MrSiemaema » 01.07.2016 21:57

Heja!
Wybieramy się do CRO już po raz piąty. Wyjazd pod koniec lipca, powrót początek sierpnia - tak na około 10 dni. Szukamy ciekawej miejscowości na wypad w "ciemno" Byliśmy już w:
2011r. - Primosten
2013r. - Podgora
2014r. - Srima i Wyspa Prvić
2015r. - Brodarica
Szukamy czegoś z ładnymi plażami ale nie muszą być jakieś TipTop. Chodzi o to, żeby znaleźć miejsce i ogólnie ładne dno, brzeg, widoczki.
Jakiś deptak (np. coś takiego jak w Brodaricy), żebym mógł wieczorkiem pobiegać (w Chorwacji to coś pięknego!). I żeby to było przyjemne miasteczko, takie ciepłe, chorwackie :)
Zapraszam do pomocy :)
Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 6
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone