ANDREW1969 napisał(a):Mikromir napisał(a):ANDREW1969 napisał(a):Podace ile km za Makarską ??? Myślałem żeby "coś" przed Makarską , kurde za duży wybór , miałby ktoś konkretną kwatere dla 2+2 , z parkingiem i ładnym zejściem na plażę? wyjeżdżamy ok 24-25 czerwiec ? 15 -18 dni
36km...
dalmacja-srodkowa-od-primostenu-do-gradaca-t39894.html
mala-miejscowosc-ponizej-splitu-t44637.html
mala-miejscowosc-z-uroczymi-plazami-okolice-split-makarska-t40333.html
apartament-w-srodkowej-dalmacji-cicha-i-mala-miejscowosc-t39777.html
klub-milosnikow-breli-t53169.html
itp.
Co to jest "ładne zejście na plażę"?
I czy dobrze przyjrzałeś się ukształtowaniu terenu oraz położeniu magistrali w miejscowościach przed Makarską?
Ładne zejście ...moim skromnym zdaniem to takie gdzie nie kluczy się po dzielnicy lewo prawo itd itd do najbliższego miejsca =przejścia przez główną drogę a samo dojście to miara w linii prostej i miara realna anie w linii prostej 100 a w realu 500 m . To że schody ( Władysławowo Chłapowo ....np ) że stromo .....trzeba znaleźć plusy takiego krótkiego dojścia i jest FAJNIE. Tak to widzę.... Kolega MIKROMIR co wyżej mi podałeś przykłady okolic gdzie Makarskiej , dziękuję za pomoc , teraz już wiem i raczej padło w tym roku na OMIS ( nie potrafię apostrofu wstawić nad S ) Teraz kwestia planu miasta i wybrania ulic gdzie doprowadzi nawigacja , a reszta ...na miejscu .
Omis i spokojna plaża ...? Chyba się wyklucza. Jak dla mnie, moje rodziny to takie miejscowości jak Omis w kwestii plażowania, odpoczynku omijamy szerokim łukiem. Do Omis jeździmy na zakupy, spacerek czy kiedyś zwiedzanie...ale plaża w dużych miastach nigdy. Mój Chorwat zawsze mówi że mieszkańcy z Omis, Splitu na weekendy wyjeżdżają z miast na kameralne plażę poza miastami z kilku powodów: tłok na miejskich plażach, czystość wody- ponoć kanalizację odprowadzają do morza.