Którą miejscowość wybrać?
napisał(a) anksma » 27.05.2016 14:44
Nie wiem w którym dziale napisać więc piszę tu
Kolejny rok mam to samo że nie wiem gdzie jechać, a raczej mam ograniczenie ze względu na psa gdyż na każdą plażę z nim nie pójdę. 2 razy byłam w Pakostanie i chodziłam trochę poza miasto na dziką plaże więc było tam mało ludzi. Na szczęście na plaży było przewalone drzewo i mógł tam piesek pobyć
Teraz jadę od 24 czerwca na ok 2 tyg. i jak zwykle znów nic nie zarezerwowane
jakbym nie miała psa to nie martwiła bym się tak bo by była większa szansa na znalezienie noclegu a tak to mam obawy że może być już ciężko w tym czasie. Nie chcę jechać znów do Pakostanu i tak szukam na forach, mapach google dobrych miejsc, nie bardzo zatłoczonych na plażach. Nie wiem czy w tym czasie nie jechać bardziej na południe żeby było cieplej.Typowałam wyspę Rab, ale to trochę blisko i czy nie będzie troszkę chłodniej, niż dalej w głąb Chorwacji. Patrzyłam też na wyspę Ugljan, Murter. Z lądu to brałam pod uwagę Biograd na Moru, Nin (ale trochę mały więc raczej odpada). Jeszcze zerkałam na Baśka Voda bo czytałam że idąc w stronę Promajna można znaleźć "spokojniejsze" plaże, patrząc na google trochę tej lini brzegowej między jedną a drugą miejscowością jest. Jeszcze wyskoczyła mi Brela i nawet znalazłam w necie pokój blisko wody bo 180 m. Tylko czy tam jest dosyć sporo lokalów z jedzonkiem i jakaś promenada choć malutka?:-)