Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukasz22i
Cromaniak
Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 13.01.2018 11:01

Zdecydowanie Primosten. Byłem 4 razy bo ciągle nas tam ciągnie. Dzieci się nie nudzą, rodzice również, plaży pod dostatkiem, polecam. Sam planuje urlop na 2018, szukam pomysłu i każdy pomysł porównuję do Primosten, nada nic nie znalazłem choć myślę nad Krk bo nie byłem.
barkley10
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) barkley10 » 13.01.2018 12:11

Witam,

Pytanko do stałych bywalców i nie tylko:-)
Co byście polecili dla rodziny z dziećmi?

Szukam nowych rejonów i nastawiony jestem na wybór między Pirovacem a Tribunj. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 13.01.2018 14:02

Zajrzyj do wątku dedykowanemu wakacjom z dziećmi... No i wszystko zależy co znaczy dziecko? Ja też mam dziecko, ma 15 lat, dla mnie dalej moje dziecko, a spora różnica... :mrgreen:
No i ja uważam, że dziecko świetnie może spędzić czas na plaży kamienistej i również tam może być bezpieczne, wszystko zależy od rodziców i ile czasu im na plaży poświęcimy...
Ostatnio edytowano 13.01.2018 14:05 przez piekara114, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2018 14:04

barkley10 napisał(a):Witam,

Pytanko do stałych bywalców i nie tylko:-)
Co byście polecili dla rodziny z dziećmi?

Szukam nowych rejonów i nastawiony jestem na wybór między Pirovacem a Tribunj. Co o tym myślicie?

Pozdrawiam

Pirovacem a Tribunj >>> Tribunj ewentualnie z drugiej strony Vodic >>> Srima
miska777
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) miska777 » 13.01.2018 21:17

lukasz22i napisał(a):Zdecydowanie Primosten. Byłem 4 razy bo ciągle nas tam ciągnie. Dzieci się nie nudzą, rodzice również, plaży pod dostatkiem, polecam. Sam planuje urlop na 2018, szukam pomysłu i każdy pomysł porównuję do Primosten, nada nic nie znalazłem choć myślę nad Krk bo nie byłem.

Tez mysle miedzy KRK a Primosten... ewentualnie Rogoznica...
Na KRK mnie ciagnie bardzo, mimo ze moze byc chlodniej... tyle tylko, ze w te wakacje bylismy na Pagu i moze warto zrobic sobie odmiane i osiasc na ladzie... przeciagnelam meza przez wyspe wzdluz i wszerz kilka razy, na KRK bedzie to samo, w miejscu nie usiedze, bede chciala wszystko zobaczyc, chlop mi sie wykonczy;)
wiec moze dac mu odsapnac na ladzie;)

Napisz mi cos wiecej o Primosten. Gdzie szukac kwatery, zeby blisko bylo do centrum, do promenady i zeby plaze byly piekne w okolicy, zeby nie lezec na plazy z ulica nad glowa i jednoczenie nie musiec pakowac sie w auto, zeby dotrzec do ladniejszej plazy...
strzelecwsp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzelecwsp » 13.01.2018 21:21

Jaka miejscowosc byscie do wyjazdu po koniec sierpnia poczatek wrzesnia. Chcielibysmy sie troche pobawic nie chodzic zbyt wiele po schodkach (a w Chorwacji czesto trzeba ;) ) zeby w w miejscowosci byla jakas dyskoteka bary zylo noca , jakis sensowny kawal plazy itp :) Ostatnio bylismy w Vodicach ale dla nas to za male miasteczko nic sie tam nie dzieje :P i mam pytanie czy w wiekszych miejscowosciach jest duza roznica w cenach?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.01.2018 21:30

strzelecwsp napisał(a):Jaka miejscowosc byscie do wyjazdu po koniec sierpnia poczatek wrzesnia. Chcielibysmy sie troche pobawic nie chodzic zbyt wiele po schodkach (a w Chorwacji czesto trzeba ;) ) zeby w w miejscowosci byla jakas dyskoteka bary zylo noca , jakis sensowny kawal plazy itp :) Ostatnio bylismy w Vodicach ale dla nas to za male miasteczko nic sie tam nie dzieje :P i mam pytanie czy w wiekszych miejscowosciach jest duza roznica w cenach?

Novalja https://www.google.pl/maps/@44.5538397, ... a=!3m1!1e3

Tu imprezujecie https://www.google.pl/maps/place/zrce.e ... 14.9142569

Zero schodów, jedna z najsłynniejszych dyskotek w Chorwacji, codziennie coś się dzieje.
strzelecwsp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzelecwsp » 13.01.2018 22:26

A ceny sa z kosmosu czy tak jak wszedzie w Chorwacji nad morzem?
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.01.2018 22:37

strzelecwsp napisał(a):A ceny sa z kosmosu czy tak jak wszedzie w Chorwacji nad morzem?

Ceny w sklepach i knajpkach wszędzie podobne. Apartmany też podobnie. Dalej od morza - taniej.
strzelecwsp
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) strzelecwsp » 13.01.2018 22:39

Dzieki wielkie a masz cos godnego polecenia nie daleko od morza jakis apartament dla 5 osob
Habanero
Mistrz Europy UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) Habanero » 13.01.2018 23:20

strzelecwsp napisał(a):Dzieki wielkie a masz cos godnego polecenia nie daleko od morza jakis apartament dla 5 osob

Niestety nie mam. Stacjonowaliśmy w mieście Pag.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 13.01.2018 23:33

strzelecwsp napisał(a):Dzieki wielkie a masz cos godnego polecenia nie daleko od morza jakis apartament dla 5 osob

Szukaj
http://www.novalja.info/hr/novalja.html

http://www.map.novalja.info/index.php?l ... no&zoom=16
Wodzu PL
Autostopowicz
Co zamiast Makarskiej?

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wodzu PL » 15.01.2018 20:07

Witam,

W zeszłym roku byłem z dziewczyną w Makarskiej i byliśmy zachwyceni (świetne plaże, rewelacyjne widoki, nocne życie – liczne knajpki, puby, restauracje, wysoka temperatura). W tym roku również wybraliśmy Chorwację jako kierunek naszych wakacji i szukamy miejscowości oferujących równie DUŻO co Makarska. Co polecacie? Zależy nam na miejscowości tętniącej życiem, która jest atrakcyjna turystycznie, a przy tym oferuje piękne plaże.
Slavko1974
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Slavko1974 » 22.01.2018 11:58

To i ja się tu dopiszę, żeby nie zakładać tematu nowego.
Po 6 wyjazdach do Cro czuję lekką pustkę w głowie. Nieśmiało myślę o kolejnym, aczkolwiek nie jest to przesądzone, że będzie to Cro.
Jeśli się uda, to będzie wyjazd z gatunku krótszych czyli jakieś 6-8 dni na miejscu. Dlatego też szukam destynacji nie niżej niż Trogir.
Priorytetem w tym roku będzie dla mnie leniuchowanie, no może jedna wyprawa całodzienna i łagodne zejście do morza umożliwiające zabawę dla kilkulatków. Ponadto ważny będzie deptak/bulwar na jakieś wieczorne spacery, dlatego malutkie miejscowości nie wchodzą w grę (a szkoda).
Nigdy nie mów nigdy ale na dzień dzisiejszy odpadają takie miejsca: Zadar, Biograd na Moru, Pakostane, Tribunj, vodice, Rogoznica, Pula.
Ze wstępnie wytypowanych na celowniku mam Medulin, (może być też co innego na Istrii), wyspa Rab, Primosten, wyspa Ciovo.
Poczytałem już co powinienem, ale nie rozwiało to moich wątpliwości. Liczę na jakieś Wasze spostrzeżenia. Może jakieś inne typy zaproponujecie?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.01.2018 14:48

Wyspa Pag.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 39
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone