Tucepi, Brela, Gradac
W sezonie spory tłok na głównych plażach, tak jak w Podgorze
Widoki podobne, góry i morze
Deptak wzdłuż plaży
Jolly napisał(a):witam wszystkich forumowiczów,
w przyszlym roku z 3 rodzinami, kazda 2+1, łącznie z dziecmi 9 osób mamy zamiar ruszyc na Chorwację.
W zeszłym roku spędziłam na Halkidiki dni i psów wałęsających nie widziałam, plaże zatłoczone tylko w samym centrum (identycznie jak w Cro, ale wystarczy kilka km podjechać i zatoczka tylko dla nas), brudu też jakoś większego nie zauważyłam, no miasteczek klimatycznych to nie ma, ale tego tu nie szukałam, bo to jednak region typowo turystyczny.... i dużo różnorodnych plaż od piasku (takiego prawdziwego), poprzez żwir i skały - Cro jednak mniejszy wybór plaż ma....Wega napisał(a):Byliśmy kiedyś też w Grecji (Chalkidiki) - poza sezonem, a i tak nam się nie podobało, brzydko, brudno, miasteczka bez klimatu zupełnie, wałęsające się psy (dla mnie to duży problem, każdego chciałabym zabrać)... tylko plaże ładne, w sezonie pewnie maksymalnie zatłoczone.
Wega napisał(a):Kolejne 10 dni w Ivanie, kolejne zatoczki, kolejne godziny w kawiarniach Jelsy, pizza we Vrboskiej, wycieczka do Hvaru.... co tu dużo mówić, było pięknie.
Tak pięknie, że decyzja zapadła, znów jedziemy na południe, znów Chorwacja. Do końca roku chcemy coś zarezerwować. I tutaj Drodzy, prośba o pomoc. Dokąd tym razem? Niby chcemy zobaczyć coś nowego, ale trochę boimy się rozczarowania... Może ktoś, kogo Hvar zachwycił - klimatyczne miasteczka, brak takiego, no nie wiem, kurortowego kiczu, bud z żarciem itp, krajobraz, zatoki (zwłaszcza od Zawali w stronę Gromin) zachwyciły tak samo, może nam jeszcze coś polecić? Myślimy nad którąś z wysp lub sławetnym półwyspem.
Byłam w lipcu 2016 w Sartii i na śmieci czy niedobór koszty to nie można narzekać. Psów wałęsających też nie zauważyłam,. A jak się chce to i plaże ze skałkami czy żwierem można w Grecji znaleźć. Ja taką znalazłam 10 min od Sarti i tylko dla nas.Wega napisał(a): W Sikii, w Sarti i wielu innych miejscowościach kosze były nieopróżnione, śmieci walały się po okolicy... Jednak psy zrobiły główną robotę.
Dareek87 napisał(a):Witam wszystkich mam prośbę wybieram się w przyszłym roku pierwszy raz do Chorwacji i nie wiem na co się zdecydować,biorę pod uwagę Riwierę Makarską ponieważ jestem fanem gór a w tamtym rejonie ich nie brakuje a góry połączone z morzem to już bajka,planuje jechać w połowie czerwca na 12 dni z żoną i dwójką dzieci wiek 7lat i 1,5,interesuje nas miejsce gdzie są ładne plaże,sporo knajpek,mile widziane atrakcje dla dzieci, jakaś fajna długa promenada i mile widziany rejs z danej miejscowości na wyspę Hvar którą chcielibyśmy zobaczyć.z relacji znajomych najbliżej mi do wybrania Baśki Vody lub Tucepi bo do samej Makarskiej nie jestem przekonany bo chyba najtłoczniej.bardzo proszę o porady bo pomimo studiowania ostatnio tego forum to jestem nadal zielony a wiem że jest tu wielu ekspertów
te kiero napisał(a):Dareek87 napisał(a):Witam wszystkich mam prośbę wybieram się w przyszłym roku pierwszy raz do Chorwacji i nie wiem na co się zdecydować,biorę pod uwagę Riwierę Makarską ponieważ jestem fanem gór a w tamtym rejonie ich nie brakuje a góry połączone z morzem to już bajka,planuje jechać w połowie czerwca na 12 dni z żoną i dwójką dzieci wiek 7lat i 1,5,interesuje nas miejsce gdzie są ładne plaże,sporo knajpek,mile widziane atrakcje dla dzieci, jakaś fajna długa promenada i mile widziany rejs z danej miejscowości na wyspę Hvar którą chcielibyśmy zobaczyć.z relacji znajomych najbliżej mi do wybrania Baśki Vody lub Tucepi bo do samej Makarskiej nie jestem przekonany bo chyba najtłoczniej.bardzo proszę o porady bo pomimo studiowania ostatnio tego forum to jestem nadal zielony a wiem że jest tu wielu ekspertów
najpewniej właśnie BV lub nawet Brela z dzielnicą Soline, w sensie, żebyście mieli sporo knajpek, jest długa na kilka km promenada, plaże rewelacyjne a i rejs na Hvar czy Brać się znajdzie, choć rejsy w tym okresie pewniejsze z BV
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne