Re: Którą z miejscowości wybrać?
napisał(a) kibic hr » 26.08.2015 12:03
Byłem dwa razy z rzędu w Baskiej Vodzie w lipcu i jeszcze mi się nie zdarzyło bym nie miał miejsca na plaży. Z tym leżeniem na chodniku to gruba przesada. Czasami jest tam tak,że blisko chodnika rosną drzewa dające naturalny cień i kto nie chce być na słońcu to tam się rozkłada-tak jest przy plaży Podluka. Ja jednak polecam plaże w kierunku Promajny-zejścia do nich są po schodkach,ulica i chodnik zostają na górze. W tym terminie będzie na pewno znacznie mniej ludzi i z pewnością każdy znajdzie dla siebie miejsce na plaży. Baska Voda-to góry,morze,promenada z palmami,przepiękne trasy spacerowe do Promajny i Breli,mnóstwo barów,lodziarni,restauracji,stoisk z pamiątkami. Bank,poczta ,sklepy Konzum,Tommy,jest targ,sklep rybny,masarnia,wiele piekarń. Kto ma taką potrzebę jest i Kościół w centrum. Przy nabrzeżu wiele stoisk reklamujących przeróżne wycieczki czy inne atrakcje. Blisko do Makarskiej a tam olbrzymi Konzum i Lidl-tam zawsze robiliśmy większe zakupy. W zasięgu wiele pięknych miejsc do zobaczenia. Z jednej strony wspomniana Makarska ale też Mostar,Dubrownik,Medjugorie. Z drugiej strony Omiś,Split,Trogir.