Re: Wybór miejscowości - dokąd jechać.
Witajcie Cromaniacy !
Z góry dziękuje za tytuł "archeologa roku" za odgrzebanie niemal rocznego postu.
Kolejny rok bezskutecznie walczę z Chorwackim uzależnieniem i mimo poznawania innych miejsc nałóg powraca...
Urlop zaplanowany na wrzesień (1-23.09) szukam ciągle alternatywy dla Chorwacji ale im bliżej urlopu tym bliżej do Cro...
Zatem bardzo proszę o pomoc w wyborze kolejnego miejsca na Chorwackie wakacje oraz propozycje fajnych miejsc do zwiedzenia.
Poniżej karta mojej Chorwackiej choroby,
chciałbym uniknąć powtórek ale jak widzicie po karcie choroby nie zawsze się to udaje
.
Urlop we wrześniu więc zdecydowanie południe tzn. skreślam wszystko na północ od Splitu. Ponieważ mam dramatyczne problemy z usiedzeniem w jednym miejscu
chyba jednak muszę unikać wysp jako miejsca stacjonowania, jak widzicie temat nie jest prosty.
Jeszcze tytułem wyjaśnienia dlaczego ten nałóg jest tak mocny: jest pięknie, jest ciepło, jest blisko, plaże są cudowne kamieniste, jedzenie jest boskie, wino jest obłędne, może nie jest tanio ale nic porównywalnego taniej znaleźć nie mogę.
Przebieg choroby:
2013 Tucepi: Dubrownik, Split, Trogir, Imotski, Mostar, Hvar, Brac, Makarska, Omis, PN jezior Plitwickich
2014 Rovinj: Pula
2014 Orebic: Dubrownik, Mostar, Korcula, Ston, Mljiet, Trstenic, Sv Ilia, Trpanj, Loviste
2015 Primosen: PN Krka, PN Paklenica, PN Kornati, Pag, Zadar, Sybenik, Murter, Split, Trogir, Kanion Zmarnjna
2016 Tucepi: Wenecja, Objazd Hvar, Makarska, Mostar, Pocitelj, Imotski, Split, Trogir, Omis twierdze + spływ Cetina, Jaskinia Postojna
2017 Orasac: Dubrownik
2017 ?