Radek90 napisał(a):Witam,
Lubimy ładne plaże, najlepiej piaszczyste ale w Chorwacji takich nie ma, więc takie z drobnym żwirkiem.
Pozdrawiam,
Radek
kasia.pe napisał(a):W związku z tym, że to będzie nasz pierwszy wyjazd to nastawiamy się na zwiedzanie pobliskich zakątków czyli Vir, Zadar, Pag itp... jednak pierwszą połowę dnia chcemy spędzać blisko kwatery i teraz nurtuje mnie woda w zatoczce przy Nin, bo naczytałam się, że jest ona nieprzejrzysta, zmącona... a nastawiamy sie na oglądanie flory i fauny podwodnej i dlatego naszły mnie wątpliwości, czy aby ta okolica jest trafna?
Oczywiście cena gra rolę (chcemy wydać tak do max 60euro/doba za nocleg) i także bardziej na południe też w grę nie wchodzi (z racji odległości).
Pytanie do doświadczonych - zostać przy Ninie czy szukać innej miejscówki? Jeśli innej to gdzie?
z góry dziękuję za wszelkie sugestie
Radek90 napisał(a):Witam,
w tym roku ja i moja narzeczona planujemy urlop w Chorwacji. Kompletnie nie mam rozeznania, gdzie warto jechać zważywszy na nasze wymagania. Urlop będzię w dniach od 2.09 do 10.09 więc teoretycznie już poza tym największym sezonem. Z tego co się rozeznałem wstępnie, to gdzieś od Zadaru do Makarskiej - te rejony wstępnie by nas interesowały.
Obydwoje lubimy miejscowości, gdzie coś się po prostu dzieje, tak aby wieczorem móc sobie gdzieś iść. W zeszłym roku byliśmy w Grecji na Kosie i bardzo nam to odpowiadało, bo hotel mieliśmy już na uboczu, a za 2 km centrum Kosu. Lubimy ładne plaże, najlepiej piaszczyste ale w Chorwacji takich nie ma, więc takie z drobnym żwirkiem. Betonowe miejskie plaże nas nie interesują. Oczywiście preferujemy własne gotowanie, więc sprawdzony apartament z aneksem kuchennym. Bardzo prosiłbym o pomoc.
Pozdrawiam,
Radek
juail napisał(a):Witam,
w tym roku po raz pierwszy planuję wyjazd do Chorwacji.
najbardziej interesuje mnie wyspa.
juail napisał(a):Witam,
w tym roku po raz pierwszy planuję wyjazd do Chorwacji. Zawsze jeździliśmy na wycieczki organizowane z biur podróży - Egipt, Turcja, Tunezja itd. W tym roku postanowiliśmy jednak odwiedzić Chorwację.
Najbardziej interesuje mnie miejsce - gdzie najlepiej się wybrać? Dodam, że jedziemy we dwójkę. Nie chcemy tłumów i pobytu w centrum rozrywki. Interesuje mnie piękna plaża (najlepiej piaszczysta) oraz cisza i spokój. (wiadomo, żeby było miejsce na posiłek oraz wieczorne spacery) - najbardziej interesuje mnie wyspa.
Mam też pytanie jeżeli chodzi o nocleg - planujemy pojechac "w ciemno" i tu też moje pytanie - czy na początku sierpnia znajdziemy nocleg bez problemu?
Proszę o pomoc w wyborze miejsca
shrek napisał(a):[Z Breli jest blisko do Baśka Vody
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne