Re: gdzie jechać? Makarska, Duce czy Primosten? jakie ceny?
napisał(a) natala » 25.05.2017 15:47
czy ja wiem czy się nie opłaca my zawsze jechaliśmy w dwójkę i nie przekroczyliśmy 4 tysięcy za całość (10 dni) wraz z promem na wyspe, z wypadami do restauracji i ogólnie nie żałowaliśmy sobie
dodam że jechaliśmy z Gdańska
Kumpela za to pokusiła się na wyjazd do Kasteli zapłacili po 2,5 tysiąca od osoby za tydzień (z czego dwa dni odpadły na transfer lotnisko-Kastela bo lądowali w Cavtacie pod Dubrovnikiem) ogólnie wrócili zniesmaczeni ,a ja ich tak bardzo nakłaniałam na Chorwację ;/
A i sumarycznie wyjazd wyszedł im 6 tysięcy bo jeszcze dopłacili za wycieczki fakultatywne.Za taką sumę to my jadąc w dwójkę mielibyśmy wakacje życia na pełnym wypasie
A tak w sprawie miejsca to bym doradzała jednak wyspy Brač, Hvar, Koručla itp. ale to moje osobiste zdanie, jeżeli chodzi o ląd to wybrałabym Primosten samo miasteczko bardzo urokliwe,fajne plaże w okolicach i w miarę blisko na zwiedzanie Splitu i Šibenika
A co do miejsca na plaży to zależy czy jedziecie/lecicie w wysokim sezonie,przed czy po nim
Dlatego też preferuje wypada autem lub wynajęcie skuterka bo zawsze można znaleźć dziką plażyczkę tylko dla siebie