W Tribunj dla dzieci jest ok sam byłem tam z rodziną 3x pod rząd. Ale o ile nie ma problemów z miejscem na plaży. By coś dobrego zjeść napić się itp.
Miasto spokojne ciche i praktycznie na tyle małe że nie ma problemów z odległością do sklepu itp.
A i jest też dobra bazą wypadową. My byliśmy oczywiście na KRK (rzut beretem), Sibernik Zadar plus plazowanie w Nin. Ale z Tribunj jechaliśmy tez do Mostaru i na pokazać dzieciom Baśka Voda (tam pierwszy raz byłem z żoną w Chorwacji)
A więc miejscowość jako miejsce wypadowe jest ok.
Ale ma też i minusy.
- dla dzieci z atrakcji jest tylko trampolina w okolicach wysepki. I są też niby samochodziki elektryczne ale to dla małych dzieci. A dzieci czasem chcą też jakiś innych atrakcji. Jest niby co roku jakieś dni że ktoś śpiewa jakiś teatrzyk czy kino dla dzieci. No ale to wszystko. Z jednej strony dla rodziców ok. Bo pamiętam nad Bałtykiem to na wszelakiego rodzaju dziecięce atrakcje szło bardzo dużo kasy. Tu tego nie ma więc trzeba dziecka zapewnić inna rozrywkę. Dla mnie to akurat nie problem bo pół bagażnika w kombiaku to były wszelakiego rodzaju gry dmuchance itp więc zabawy było aż nad;)
Tego roku też bym tam pojechał. Ale po zeszłorocznym korku mam uraz i jedziemy na istrię ( kilka km od granicy z Słowenią tak by nie jechać dużo autostrada w Chorwacji;))