huragan1971 napisał(a):...pojechać w jedno miejsce na jakąś piaszczystą plażę i odpoczywać..
To może lepiej Złote Piaski w Bułgarii
jasminika napisał(a):cześć, mam do wyboru Sveti Filip i Jakov, Okrug Gornij i Seget Vranjica. Co byście wybrali na wakacje z dziećmi?
anka581 napisał(a):Byłam w lipcu w zeszłym roku w Okrug Gornji i jadę też w lipcu w tym roku. Zależy ,który rejon Okrug ,my byliśmy na Gospino i tam też plażowanie się odbywało. Główna plaża faktycznie nie jest godna polecenia w tym terminie
anka581 napisał(a):Andrzej3777 masz super miejscówkę. My byliśmy dosłownie naprzeciwko na Gospino 66 , na zdjęciu dach Twojego lokum po prawej stronie .
Zejście na plażę, widoczne jest po lewej stronie i tu najlepsze ....dosłownie 60m w dół i ukazuje się piękna plaża
Na plaży żwirek, skałki i co najlepsze bar , więc można spokojnie się napić zimnego Karlovacko
Podejście z plaży w górę ,troszkę męczące, ale to tylko kilka metrów.
Ogólnie ulica Gospino jest dosyć kręta i wąska, miejscami nawet ciężko z miejscem na przejazd jednym samochodem.
Miejsce ogólnie spokojne , dla rodzin z mniejszymi dziećmi idealne.
Co do korków , to faktycznie lepiej nie ruszać się z wyspy między 15-19 , kiedy ludzie wracają z pracy , a turyści zeszli z plaż i chcą się udać na zwiedzanie .
macvw napisał(a):sneer napisał(a):shrek napisał(a):Wraz z rodziną i znajomymi ( w tym 4 dzieci ) byliśmy w Tucepi, Podgora, Brela
Wszystkie miejscowości bardzo nam się podobały i teraz szukamy czegoś podobnego, z deptakiem wzdłuż plaży, sklepikami, straganami, knajpkami.
Tak aby wieczorami spacerować i coś zjeść.
Primosten
Ja również wybrałem w tym roku Primosten i to nie po raz pierwszy, a będąc 6 razy w CRO stwierdziłem, że właśnie tam chcę wracać. Pozdrav
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne